Finsk version af Google ignorerer Google

En finsk blogger har formået at få en hjemmestrikket version af Googles søgemaskine til at virke på en ny facon. Den finske version ignorerer alle søgeresultater, der har Google-interesser involveret.

Timo Paloheimo fra Finland er kommet alverdens monopol-myndigheder i forkøbet med et indgreb mod Googles søgemaskinedominans, konstaterer The Register.

Den gode finne har nemlig brugt Googles søgemaskine til at lave sin egen søgemaskine, der fuldstændig ser bort fra resultater, som kunne associeres med Googles kommercielle interesser.

Det vil sige, at søgeresultaterne bliver frasorteret de links, der går til Google-kontrollerede sider eller sites, som Google har kommercielle interesser i.

Den finske blogger blev inspireret af en artikel i New York Times, der spekulerede i, om Google er på vej til at blive et mediaselskab snarere end et søgemaskineselskab.

I den finske Google-uden-Google-søgemaskine kan man således taste "Youtube" i søgefeltet og derpå få en Wikipedia-forklaring som første hit.

Det alternative finske Google er bygget med Google Custom Search Engine.

Google selv har ikke noget imod den slags løjer, synes The Register at kunne registrere. Derimod har søgemaskinegiganten fået finnen til at ændre logoet på den u-googlede Google-side således, at det velkendte Google-logo ikke længere misbruges.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere