Internetmægler stormer frem

Private danskere handler i stigende grad aktier på nettet. Internetmægleren Nordnet er blevet en af de største aktører på Københavns Fondsbørs.

Når private danskere skal handle aktier, sker det oftere og oftere, at de benytter sig af internettet. Den Svenske internetmægler Nordnet har konsolideret sig som en af de største mæglere på Københavns Fondsbørs. Det skriver Berlingske Business torsdag.

Nordnet er siden januar 2002 gået fra at være nummer 35 på listen over mæglere med størst omsætning på Københavns Fondsbørs til i dag at være i top 10.

Hvis man ser på antallet af handler, overgås Nordnet kun af Danske Bank og Nordea. Nordnet står for 7,2 procent af alle handler foretaget i Danmark. Til sammenligning kan nævnes, at Nordnets danske konkurrent E*trade står for 3,4 procent af handlerne.

Nordnet har sit hovedsæde i Stockholm, hvor 110 ansatte hver dag forestår i alt 19.000 handler - og også de danske investorer viderestilles til kontoret i Stockholm og bistås derfra. De 19.000 handler skal ses i forhold til, at der i alt foretages 12.000 handler om dagen på Københavns Fondsbørs.

Nordnet har sine hovedforretninger i Danmark, Norge og Sverige, men i næste måned entrerer selskabet også det tyske og det finske marked - og senere er det planen at starte op i Frankrig.

På et senere tidspunkt vil Nordnet muligvis også tilbyde kunderne at investere i obligationer og pensionsydelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere