Artikel top billede

Panserbasser lægger alt på Twitter

Politiet i Manchester spiller med åbne kort.

Fordommen om den dovne citronmånespisende betjent står for fald.

I Manchester har ordensmagten slået dørene op for vid gab og fortæller alt, hvad betjentene render og laver i løbet af en arbejdsdag. Både udrykning og de talrige opkald af varierende karakter, som ordensmagten får hver dag.

Eksperimentet er sat i gang for at vise omverdenen, at betjentene laver meget andet end at jagte tyveknægte, og at det langt fra er alle politiopgaver, der havner på avisforsiderne. Med andre ord er betjentene trætte af udelukkende at blive målt og vejet på de antal domme og bøder, deres arbejde fører til.

Et tydeligt eksempel på det kan man finde på de tre Twitter-profiler, som er blevet brugt. Her kan man læse, at betjentene har hentet butikstyve, rykket ud til områder, hvor der er blevet kastet med sten efter biler, og dæmpet gemytterne, hvor to personer kom op at skændes om en parkeringsplads.
En lidt mere uheldig betjent måtte oplyse centralen, at håndtagene i hans politivogn var blevet indsmurt i menneskelig afføring.

"Meget af det, som vi laver, er relateret til sociale problemer som forsvundne børn, personer med psykiske problemer og husspektakler. Ofte er det meget komplekse og tidskrævende opgaver. Jeg siger ikke, at politiet skal holde op med at tage sig af disse opgaver, langt fra. Jeg siger bare, at vi ikke bliver anerkendt for denne type opgaver, selv om det er en stor del af, hvad vi laver,” siger politichefen Peter Fahy til BBC.

Noget tyder på, at politiet har valgt rigtig, når døgnrapporter og telefonopkald havner på twitter. Mange borgere har i hvert fald set det som en kærkommen lejlighed til at holde sig opdateret. Antallet af Twitter-følgere er lynhurtigt steget fra 3000 til næsten 20.000.

I Danmark kan man få et mindre indblik i betjentenes arbejde ved at kigge på de offentliggjorte døgnrapporter, som de fleste politikredse jævnligt opdaterer. Ekstra Bladet har lavet et samlende grafisk overblik af alle rapporter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere