De fleste danskere er trådløse

Nu har mere end halvdelen af danskerne bærbare computere og trådløse netværk i hjemmet.

Danskerne har nu for alvor taget trådløse netværk og bærbare computere til sig. Det viser den seneste Gallup-opgørelse for TDC. Tilbage i 2004 var det kun 9 procent af danskerne, der havde et trådløst netværk i hjemmet, og kun 20 pct. brugte en bærbar pc. I 2009 var det 52 procent, der havde et trådløst netværk, og 56 pct. brugte en mobil computer. For første gang er det altså flertallet af danskerne, der går på nettet trådløst og bruger en bærbar. De to ting hænger utvivlsomt sammen - der er nok ikke mange, der har lyst til at trække et netværkskabel gennem stuen til den bærbare.

"Kombinationen af trådløst netværk og en bærbar pc har faktisk skabt en lille revolution i den måde, vi bruger internettet på derhjemme. Uanset om man har lyst til at sidde og se web-tv i haven eller bruge pc'en som online kogebog, kan man bare tage den med. Det er jo ikke ret længe siden, man var lænket til sit skrivebord med internetkabel og stationær pc, hvis man ville surfe på nettet," siger TDC's direktør for privatkunder, Jesper Theill Eriksen.

Mens andelen af danskere med bærbare computere altså er tredoblet på fem år, er andelen med trådløse netværk i husstanden mere end femdoblet.

Teleselskabet mener at mobilt bredbånd udgør det næste logiske skridt i denne udvikling, hvor man ikke længere er bundet til at være trådløs inden for hjemmets fire vægge. Og det er jo egentlig et paradoks, at man på den ene side er trådløs og dermed uafhængig af kablets længde, men alligevel er bundet til en bestemt fysisk afstand, hvor det så bare er radiobølgernes rækkevidde der udgør begrænsningen. Det betyder tilsvarende, at computerne bliver endnu mindre, ultramobile, så man kan have dem med overalt.

"Vi er slet ikke færdige med den trådløse udvikling. Næste skridt bliver, at vi ikke kun er trådløse derhjemme på matriklen, men overalt. Den udvikling er allerede godt i gang. Vi ser flere og flere kunder, der køber mobilt bredbånd og de helt små mini-pc'er", siger Jesper Theill Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere