Enhedslisten vil forbyde DRM

Enhedslisten har før slået på tromme for en modernisering af ophavsretten. Nu lover partiets spidskandidat, at hun vil prøve at få DRM-teknologi helt forbudt.

Hvis Enhedslistens spidskandidat Johanne Schmidt-Nielsen får magt, som hun har agt, kan Danmark blive et af de første lande, hvor det ikke er uautoriseret kopiering af digital musik, men det, der forhindrer det, der er det ulovlige.

Johanne Schmidt-Nielsen lover for eksempel at kæmpe for en kommisson, der kan få musikkopiering afkriminaliseret, og hun har en erklæret ambition om at gøre DRM-teknologi forbudt.

»DRM-teknologien har spillet totalt fallit, og det kan ikke være rigtigt at virksomheder forsøger at sikre deres kontrol med produkter langt efter de har solgt dem,« lyder udkastet fra Schmidt-Nielsen.

Hun håber, at den foreslåede kommission kan finde nye løsningsmodeller.

»Så vi på den ene side sikrer den spredning af kultur, som internettet giver mulighed for, og på den anden side sikrer at kunstnerne får kompensation for deres arbejde«.

Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen har 85 procent af unge mennesker hentet piratkopieret materiale på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere