Kamp for at få domænesag i retten

Den kontroversielle sag om Orango.dk er ikke slut endnu.

Skal der ligge HTML på et domæne, før det kan omtales som aktivt? Og har virksomheder fortrinsret til danske domæner frem for privatpersoner?

De to spørgsmål kan man måske forvente at få svar på i kølvandet på klagesagen om Orango.dk, som ComON omtalte i går. Sagen stopper sandsynligvis ikke ved afgørelsen i klagenævnet.

Klagenævnet for Domænenavne har ellers afgjort, at domænet Orango.dk skal overgå fra en privatperson til et nystartet firma, der ønsker at bruge det kommercielt. En af begrundelserne er, at firmaet har større relation til navnet, fordi de har opnået registrering hos Patent- og Varemærkestyrelsen.
Tilbage står Peter Veileborg, og vinker farvel til det domæne, som han har haft i ni år. Domænet bruger han og en række venner og bekendte som startside, og så anvendes Orango.dk også til mail. Derfor var han ikke indstillet på at opgive domænet.

»Det er selvfølgelig irriterende, men det er ikke noget, jeg græder over. Men jeg håber, at der er andre, som nu kommer ud af busken, fordi de sidder i samme situation som mig og har lyst til at få en juridisk afgørelse af den her sag,« siger Peter Veileborg til ComON.

Efterlyser støtte
»Skal økonomisk gevinst stilles over den personlige ejendomsret? Jeg ved godt, at man ikke ejer et domæne – man lejer det – men kan det være rigtigt, at klagenævnet på den måde kan jonglere rundt med domæner efter forgodtbefindende?« spørger den bortdømte domæneejer.

Han er nu gået i tænkeboks sammen med advokater for at finde ud af, om sagen kan trækkes over i retssystemet med henblik på at få en egentlig juridisk afgørelse.

Peter Veileborg får assistance fra sin navnebror Peter Larsen fra Larsen Data. Hvis man sympatiserer med sagen og har lyst til at støtte sagen moralsk eller økonomsik, så opfordrer de to til, at man kontakter dem (email).
Peter Larsen har tidligere forsøgt at løfte en lignende sag fra klagenævnet og videre i retssystemet. Men sagen om domænet Eof.dk blev aldrig anket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere