Danske netmedier nomineret til europæiske priser

P1 og Netdoktor er blandt de nominerede medier, når priserne ved årets NetMedia European Online Journalism Awards 2003 uddeles i Barcelona torsdag aften.

For femte gang uddeles priserne til årets bedste præstationer inden for online journalistik - de såkaldte NetMedia European Online Journalism Awards. Uddelingen finder sted torsdag aften ved et storstilet gallashow i Barcelona, hvor byens borgmester tager sig af at overrække priserne.

Ved sidste års show i London stod den danske journalist Lotte Holmen øverst på skamlen i kategorien "Best innovation in online journalism" for hendes produktion Para Nunca Olvidar, der tager fat om de indfødte sydamerikaneres problemer i blandt andet Venezuela.

Også i år er der dansk deltagelse ved uddelingen, hvor hele tre danske produktioner er kåret.

Radioens P1 er nomineret i samme kategori som Lotte Holmen vandt i 2002 med tiltaget "P1 Selvvalg", der giver lytterne mulighed for at høre eller genhøre stationens radioprogrammer på nettet. P1 er oppe i mod tjekkiske Transitions Online og den spanske avis El Mundo.

Også Netdoktor har et bidrag med. Her er der tale om journalisterne Peter Møller og Jacob Andersens afgangsprojekt fra Danmarks Journalisthøjskole, som Netdoktor har købt og publiceret på sit site. Produktionen, der har navnet "Døden giver sidste omgang", er kåret i kategorien "Best Feature Story", og kortlægger konsekvenserne af danskerne høje alkoholforbrug. Produktionen er nomineret i konkurrence med bidrag fra engelske BBC og spanske El Mundo.

Endelig er endnu en hovedopgave fra Danmarks Journalisthøjskole nomineret. Peter Becher og Mikkel Lysgaard står bag websitet "Tegnerne bag ruden", der giver en interaktiv indføring i hvordan danske tegneserietegnere arbejder. "Tegnerne bag ruden" er nomineret i hele to kategorier: "Best use of Mulitimedia", hvor konkurrenterne er rumænske Artphoto, den engelske tv-station Channel 4 og BBC's dækning af Irak-krigen, samt kategorien "Music & Entertaiment reporting" hvor der dystes mod to produktioner fra norske NRK.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere