Nøglekort stadig et mysterium

Med tanke på, hvor omfattende og detaljeret Stein Baggers svindel i IT Factory var, hvorfor bad Stein Bagger så en sekretær om at leje værelset på Hotel Schæffergården i stedet for at leje det selv, og hvorfor overlod han nøglekortet til sekretæren?

I gennem flere år lykkedes det tilsyneladende Stein Bagger at gennemføre den største danske forretningssvindel i dette årtusinde. Han oprettede diverse skyggeselskaber, forfalskede bestyrelsesformand Asger Jensbys underskrift og levede et liv på allerførste klasse.

Men den 11. november begik han en fuldstændig uforståelig fadæse, hvis man skal tro Asger Jensbys forklaring. Da bad Stein Bagger nemlig en IT Factory sekretær om, at leje et værelse på Hotel Schæffergården. Samme dag sad han i øvrigt i et af kun to bestyrelsesmøder i hele 2008 med Asger Jensby.

Men hvorfor lejede mangemillionæren Stein Bagger ikke bare værelset selv, så ingen vidste, at han havde et hemmeligt kontor på Hotel Schæffergården?

Hotellets direktør Rune Korsgaard fortæller, at hotellet normalt skriver gæster ind med navn og adresse og beder dem om at køre deres kreditkort i gennem kreditkortlæseren.

"Men hvis man opgiver falsk identitet og betaler kontant, så kan man i princippet booke et værelse anonymt," siger han til ComON.

Hvorfor gjorde Stein Bagger så ikke bare det? Og hvorfor lejede han i det hele taget et hotelværelse lige ved siden af sit gerningssted IT Factory?

Ydermere lejede han det, ifølge Asger Jensby, via en sekretær, der lejede kontoret i IT Factorys navn. Denne sekretær nægter at udtale sig om, hvem der bad hende leje værelset, så vi ved ikke med sikkerhed, at det var Stein Bagger.

Men Asger Jensbys kommunikationsrådgiver Erik Ove fortæller ComON, at han lørdag fik af vide af en ansat, at Stein Bagger havde lejet et hotelværelse.

"Vi ringede til sekretæren, der havde lejet det, og spurgte om hun vidste, hvor der var en nøgle, og hun fortalte, at nøglekortet lå i hendes skuffe," fortæller Erik Ove til ComON i dag.

Men hvis Stein Bagger skjulte alle beviserne for sin svindel på det hemmelige kontor, som Asger Jensby siger, hvorfor overlod han så nøglekortet til sekretæren, der havde det liggende i sin skuffe?

Lørdag konstaterede Erik Ove og de to kvindelige ledere i IT Factory Jeanette Lorenzen og Karina Buch, at der stod flyttekasser på kontoret. Søndag gik direktør i JMI Invest Lars Brammer over på kontoret sammen med Baggers Kone Anette Uttenthal og undersøgte kasserne.

Den eneste forklaring Lars Brammer kan komme i tanke om, på hvorfor Stein Bagger var så åben omkring sit hemmelige kontor er:

"Måske skal man ikke opfatte det som et "hemmeligt" kontor. Han havde mest private bilag derovre, så måske betragtede han det selv som et privat kontor," siger Lars Brammer til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere