Apple melder om svigtende salg

IT-aktiemarkedet er endnu engang sendt ud på en rystetur. Apple meddelte torsdag efter børsens lukketid, at salget i fjerde kvartal bliver betydelig mindre end forventet.

Apple Computer har overrasket aktiemarkedet med meldingen om, at salget i det sidste kvartal af regnskabsåret, som slutter 30. september, bliver meget dårligere end analytikere havde spået.


Aktiekursen faldt derefter med 45 pct. i handlen efter børsens lukketid torsdag. Apple forventer at omsætningen bliver mellem 1,85 og 1,90 mia. dollars i fjerde regnskabskvartal, og indtægterne per aktie bliver 30-33 cents.


Analytikere havde forventet op til 45 cents i indtægter per aktie. Det dårlige salg begrundes med manglende efterspørgsel i september, en negativ udvikling i salget til uddannelsesinstitutioner og en lunken modtagelse af den nye Power Mac G4 Cube.


Apple er ikke det eneste firma, som har problemer med faldende omsætning. I sidste uge meddelte Intel, at væksten bliver mindre end ventet. Firmaets aktiekurs faldt derefter betydeligt.


(Kilde: News.com)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere