Helge Munk: Jeg er stadig i gang

»Mit force er iværksætning, og det vil jeg fortsætte med,« lyder det fra Helge Munk, der netop har solgt sit livsværk, konsulenthuset Munk IT til selskabets ledende medarbejdere.

For Helge Munk er salget af Munk IT til direktør Bjarne Søballe og en række andre ledende medarbejdere en naturlig konsekvens af, at han har ladet andre lede sin virksomhed.

»Jeg synes det er sjovt at være iværksætter. At drive en virksomhed er det man lever af, og jeg stod overfor et valg om jeg fortsat ville sidde tæt på Bjarne Søballe eller lade ham træffe beslutningerne. Det er den administrerende direktør, der skal træffe beslutningerne, så derfor valgte jeg at sælge til Bjarne,« siger Helge Munk.

Helge Munk beholder hosting-aktiviteterne, fordi han synes at der her er brug for hans iværksætterånd.

»Jeg synes at hostingaktiviteterne er langt mere spændende. Her er der nytænkning. Det er her tingene sker, fordi vi mere og mere bevæger os over mod et samfund, hvor vi får leveret it via et stik i væggen,« siger Munk.

Han indrømmer at han er lidt vedmodig over at slippe Munk IT, som han betgener som sit barn

» Jeg sidder også i nogle bestyrelser.. Og der har jeg lært at følelser ikke fungerer i den virkelige verden. Det her var det rigtige at gøre,« konstaterer han.

Munk Fortæller at dialogen mellem ham og Bjarne Søballe har været undervejs i mindst et halvt år.

»Det der har gjort at jeg har holdt fast indtil nu, var ønsket om at få ryddet ordentlig op efter det dårlige resultat i 2003/04. Nu kører virksomhen rigtig pænt igen. Det betyder jo også noget for prisen. Men det er derfor det sker nu« siger Munk.

Han indrømmer, at der ligger et element af generationsskifte i overdragelsen af firmaet til Bjarne Søballe.

»Du kan godt kalde det et generationsskifte eller en pensionering, men jeg har ikke trukket mig tilbage. Jeg er stadig i gang,« proklamerer Helge Munk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere