Bredbåndseventyr undersøges med spørgeskema

Hvis elselskaberne ulovligt bruger elkundernes penge på deres bredbåndseventyr, skal de selv indrømme det i et spørgeskema, som er resultatet af den undersøgelse som økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen iværksatte før jul.

I disse dage dumper et 16-sider langt spørgeskema ind ad døren hos landets mere end 80 regionale elselskaber. Afsenderen er Konkurrencestyrelsen og Energitilsynet, som i fællesskab er blevet pålagt af økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen at kortlægge elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd.

Det er således op til elselskaberne selv at krybe til korset i spørgeskemaet og indrømme hvis der foregår ulovlig krydssubsidiering mellem de selskabernes normale elaktiviteter og bredbåndsaktiviteterne.

Men spørgeskemaet får alligevel ros med på vejen af teleanalytikeren John Strand, i det skemaet ikke bare udbeder sig oplysninger om elselskabernes aktuelle bredbåndsaktiviteter men også om historiske aktiviteter.

»Det er ikke et billede af bredbåndssituationen hos elselskaberne, men et røntgenbillede,« siger John Strand og hæfter sig ved at de to offentlige myndigheder beder om oplysninger om investeringer helt tilbage til 1995.

»Spørgeskemaet er udtryk for et flot stykke arbejde fra myndighedernes side. Det er bestemt ikke lavet på en eftermiddag og det er svært at se at det skulle efterlade nogen gråzoner,« siger John Strand, der mener det må være i elselskabernes egen interesse at få skabt klarhed på området.

»Undersøgelsen er god for elselskaberne. For de kan også kun være interesseret i at vi får en sund konkurrence på bredbånd på fair vilkår,« understreger teleanalytikeren.

Elselskaberne har nu en måned til at udfylde spørgeskemaet og returnerer det til Konkurrencestyrelsen og Energitilsynet. De forventes inden 1. juni at være klar med en rapport til politikerne på baggrund af undersøgelsen.

I mellemtiden er der ved at danne sig et politisk flertal for at begrænse de milliardformuer som elselskaberne kan spare op til aktiviteter uden for elsektoren. I kølvandet på at en række elselskaber står til milliardfortjenester efter salg af Elsam-aktier til Dong, har flere politikere luftet tanker om at det skal sikres, at pengene kommer elkunderne til gode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere