Mystisk livstegn fra Medison

Firmaet, der vil sælge en ultra-bærbar til under 1000 kroner, har udsendt et anmeldereksemplarer af computeren. Men testeksemplaret er fuldstændig identisk med den mystiske prototype, der blev præsenteret for fire måneder siden.

Med et tilbud om en bærbar til 840 kroner skabte det svenske firma Medison røre i it-pressen verden over i juli.

Men efter blandt at have proklameret, at han agtede at stille op til posten som Sveriges statsminister, forsvandt Medisions stifter og direktør Valdi Ivancic tilsyneladende fra jordens overflade. Nu er et eksemplar af de famøse bærbare dukket op på en avisredaktion i Stockholm.

Det svenske it-magasin Computer Sweden fik forleden leveret et eksemplar af den meget billige - og meget basale bærbare computer. Bladet offentliggjorde i dag en test af maskinen, som skule fungere helt fint med det medfølgende operativsystem fra Ubuntu.

Men selv om den samlede verdenspresse spændt har afventet et fysisk bevis på, at Medison-computeren nogensinde dukker op, er der reelt intet nyt. For det udsendte testeksemplar er præcis det samme som direktøren viste frem på pressemødet tidligere på året. Det skriver bladet Pc för alla.

Bladet tog billeder af maskinen i august, hvor man kunne se ridser. De præcist samme ridser - på de præcis samme placeringer - er synlige på den "nye" maskine. På samme måde var klistermærket i bunden af maskinen også fjernet på begge maskiner. Tastaturet havde heller ikke de svenske bogstaver: å, ä og ö.

Så meget tyder på, at maskinen fortsat ikke er sat i produktion.

Computeren havde i øvrigt følgende specifikationer: Intel Celeron M (370) 1,5 GHz. 256 MB ram. 14 tommer skærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere