Symbion etablerer IT-forskerpark

Mens politikerne diskuterer etablering af en IT-forskerpark i Ørestaden inden for en tidshorisont på tre til fire år, har Symbion Science Park allerede taget initiativ til et tilsvarende projekt på Nørrebro. Symbions nye filial, der får navnet Symbion-IT, slår dørene op i dag.


- Symbion-IT er tænkt som et sprudlende vækstcenter, hvor små etablerede IT-virksomheder bor dør om dør med helt nystartede virksomheder og iværksættere, fortæller adm. direktør Elisbeth Grüner, Symbion Science Park.


Koncept Symbion-IT får adresse på Vibevej 31 på Nørrebro blot 100 meter fra IT-Højskolen. Og det er ingen tilfældighed. Samspillet mellem de to institutioner er nemlig selve grundlaget for den nye forskerpark.


- Målgruppen for Symbion-IT er primært helt nyetablerede IT-virksomheder, der har behov for inspiration, råd og vejledning i et rendyrket IT-miljø samt næsten færdiguddannede studerende på IT-Højskolen, som har planer om at starte egen virksomhed, fortæller Elisabeth Grüner.


Symbion-IT får plads til 12 -16 IT-virksomheder, der kan leje sig ind i lokaler af varierende størrelse fra 9 til 93 kvadratmeter. Inkluderet i lejen er adgang til mødelokaler, kantine og andre fællesfaciliteter. Takket være en række interne serviceydelser kan virksomhederne spare tid til praktiske gøremål og dermed koncentrere sig 100 procent om de innovative opgaver.


Det er imidlertid ikke alle IT-virksomheder, der vil få mulighed for at leje sig ind i den nye forskerpark.


- For at få den ideelle kombination af virksomheder, vil Symbion-IT gennemføre en screening, der sikrer, at virksomhederne har et vist videnniveau og en vis teknologisk højde samt ikke mindst behov for Symbions innovationsrådgivning, fortæller Elisabeth Grüner.


Elisabeth Grüner forventer, at de kommende lejere maksimalt vil benytte sig af forskerparkens tilbud over en 3-årig periode. Prisstrukturen med beskeden husleje i startfasen og en gradvis stigende leje skal understøtte tilgangen og fraflytningen af virksomheder.


Ørestaden Symbion-IT har sikret sig, at lejekontrakten på Nørrebro ikke er længere end IT-Højskolens. Og det er ikke uden grund.


- Symbion-IT er primært et koncept for en forskerpark - ikke en geografisk betinget institution. Dette koncept vil Symbion videreudvikle sammen med regionens andre forskerparker med henblik på en udflytning til Ørestaden sammen med IT-Højskolen, siger Elisabeth Grüner og tilføjer:


- Med etableringen af Symbion-IT på Nørrebro er den første lille del af den kommende IT-forskerpark på Amager, som endnu kun er på idéplan hos politikerne, hermed allerede en realitet!




    IT-JOB

    Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

    ITSM-koordinator

    Politiets Efterretningstjeneste

    Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET

    Billetkontoret A/S

    .NET Full Stack Developer
    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
    Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere