EU-Kommissionen genoptager Intel-undersøgelse

EU-Kommissionen har genoptaget sin undersøgelse af chipfirmaet Intels forretningsmetoder.

De europæiske konkurrence-myndigheder har allerede én gang konkluderet, at det ikke er muligt at samle nok beviser til en sag mod Intel, men konkurrenten AMD har nu fået EU-Kommissionen til at genoptage sin undersøgelse af Intels forretnings-metoder.

Den oprindelige EU-undersøgelse af Intel var foranlediget af en klage fra AMD, mens kommissions-talsmand Amelia Torres siger til Wall Street Journal, at AMD har udtrykt utilfredshed med resultatet af undersøgelsen og derfor har fornyet sin klage.

Kommissionen har nu sendt spørgeskemaer til en række af Intels konkurrenter for at samle informationer, som skal bruges til at vurdere, om EU skal starte en formel sag mod chipfirmaet. Torres vil hverken afsløre, hvem spørgeskemaerne er sendt til, eller hvor mange der er sendt ud.

EU startede sin første undersøgelse mod Intel i april 2001. Intel blev dengang anklaget for at misbruge sin markedsposition inden for processorer til Windows-systemer.

Den nye undersøgelse, som er startet af EU's konkurrence-kommissær Mario Monti, har ikke forbindelse til en anden igangværende EU-sag, hvor offentlige myndigheder i medlemslandene bliver beskyldt for at favorisere Intel på bekostning af konkurrenterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere