Skats server segnede under selvangivelserne

(OPDATERET 12:18) Overgangen fra papir-formularer til udelukkende elektrionisk indberetning fik i formiddag DB2- databsen på Skats mainframe til at gå i knæ. Leverandøren CSC, der styrer hele det enorme tast-selv-system, advarer om fortsat begrænset adgang til systemet.

»Internal Server Error.« Det var den besked, der mødte en stor del af de danskere, der forsøgte at udfylde deres selvangivelse på førstedagen, hvor det nye papirløse system skulle være en realitet. Senere på formiddagen meddelelte Skat, at problemerne skulle være løst, men over middag var det stadig begrænset adgang til systemerne

Den gode gamle papir-selvangivelse er efter 100 års tro tjeneste sendt på pension, men de nye, elektroniske version, der skal afløse den, har tilsyneladende ikke været i helt køreklar stand fra dag eet.

Ifølge en melding fra Skats pressekontor var systemet nede i cirka 45 minutter i løbet af formiddagen. Årsagen skulle være en enkelt server, der stod af, da tusindvis af danskere forsøgte at komme til systemet på én gang.

Nærmere efterforskning viste, at det var en DB2 database på mainframe-computeren hos CSC, der var gået ned klokken 9:50. Den var oppe igen kl. 10:10, og kl. 10:30 var der atter adgang til tastselv-systemerne i begrænset form.

Stadigvæk kan det være problematisk at få adgang til tast-selv-systemerne.

Det massive pres fra brugerne er dog næppe kommet som en stor overraskelse for teknikerne. Dagen i dag er nemlig på flere måder en skæringsdag for Skat og den elektroniske selvbetjening. Udover den historiske pensionering af selve selvangivelsen, bliver der i dag åbnet for årsopgørelsen på nettet. Samme årsopgørelse bliver samtidigt udsendt i papirversion til alle - og det vil den fortsætte med i årene fremover, siger Skat.

Fristen for at indtaste eller indsende ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen er 1. maj 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere