Naboer scorer millioner på nyt Apple-datacenter

En familie i North Carolina har scoret kassen på Apple, der betaler et millionbeløb for at få familien til at flytte.

Mange af de store it- og internet-virksomheder har travlt med at bygge gigantiske datacentre. Det gælder også for Apple, som har planer om at konstruere et datacenter på 46.000 kvadratmeter med tusindvis af servere i den lille by Maiden i North Carolina. Den samlede pris for det nye datacenter ventes at runde én milliard dollar – men Apple havde ét lille problem.

Familien Fulbright ejer et hus og 20 hektar land som ligger lige ved siden af Apples kommende datacenter – en forhindring, som Apple hurtigt fik ryddet af vejen.

”De sagde, at vi bare skulle sige en pris og det gjorde vi så,” siger Kathy Fulbright til Bloomberg.

Apple var tilsyneladende parat til at betale et vilkårligt beløb for at rydde denne forhindring af vejen. Familien solgte sit hus og det tilhørende land til Apple for 1,7 millioner dollar. Ikke dårligt for et hus på 390 kvm med en tilhørende fiskedam.

Historien om familien der skal flytte fra sit hus efter 34 år og til gengæld har scoret millioner fra Apple har fået stor opmærksomhed i amerikanske medier, og den bliver set som et eksempel på, at det nye datacenter-boom kan skabe vækst i fattige landlige områder.

Maiden er en lille by med 3.200 indbyggere og en arbejdsløshed på 12,3 pct., hvilket er mere end gennemsnittet i USA. Nu skal Apple beskæftige 300 medarbejdere i sit datacenter og det ventes at selskabet vil bidrage til kommunekassen med omkring 10 millioner dollar i skatter om året.

Den lille by har lokket Apple med billig arbejdskraft, lave skatter, billig strøm og masser af plads – og Apple skaber til gengæld arbejdspladser og giver byen et mere moderne image.

Microsoft, Twitter og Facebook flytter også på landet. Microsoft bygger et datacenter til en halv milliard dollar i Virginia, og Google har investeret 600 mio. dollar i et datacenter i byen Lenoir i North Carolina, hvor indbyggerne nu kan glæde sig over gratis trådløst internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere