Artikel top billede

Gør nettet os bedrøvede?

Undersøgelse: Der er en sammenhæng mellem internet-surf og depressive tanker.

Jo mere du surfer på nettet, desto større chance er der for, at du også udviser tegn på depression. Nogenlunde sådan kan man opsummere resultatet af en engelsk undersøgelse.

Men forskerne på Leeds University er dog hurtige til at nuance deres opdagelser. Det kan også være, at depressive personer simpelthen har en større interesse og forbrug af internettet.

Konkret har psykologerne haft fat i 1319 briter mellem 16 og 51 og analyseret deres internetvaner og psyke. 1.2 procent i den gruppe blev diagnosticeret som internetafhængige.

De “internetafhængige” var kendetegnet ved, at de de tilbragte proportionalt mere tid på pornosider, spillesider og social netværk. Og de havde samtidig en højere sandsynlig for “moderate til alvorlige” depressioner end almindelige surfere.

Psykologerne kalder deres observationer for tydelige beviser for, at storsurfende personer udvikler vaner, hvor de udskifter sociale interaktioner i den virkelige verden med chatrum og sociale netværk på nettet.

"Vores opdagelser er i tråd med gængse spekulationer om, at overforbrug af denne type hjemmesider, som afløser mange almindelige sociale kontakter, kan være forbundet med psykiske lidelser som depression og afhængighed," skriver forskningsleder Catriona Morrison i tidsskriftet Psychopathology.

Hun peger på hønen og ægget-debatten, for psykologerne kan ikke definitivt sige, at det er et overforbrug af internettet, der fører til depression, eller om der blot er en overrepræsentation af depressioner blandt internettets storforbrugere.

"Men for en lille portion mennesker kan overdreven brug af internettet sagtens være en indikator for depressive tendenser," afslutter hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere