Ny PC Scanner skal stoppe computertyveri

Det danske softwarefirma Gigasoft tilbyder et gratis værktøj, som kontrollerer, om en computer er registreret som stjålet eller indeholder stjålne dele.

Danske Gigasoft har udviklet et værktøj, PC Scanner, som tjekker om computeren indeholder stjålne komponenter. Gigasoft fortæller at PC Scanner er et gratis tilbud til alle, der ønsker at sikre sig mod at blive hælere, når de køber brugt computerudstyr.

PC Scanner sammenligner oplysninger om computeren med oplysninger om stjålne computere, som er registreret i Gigasofts efterlysningsdatabase.

»Tusinder af computere er tilmeldt efterlysningsdatabasen og har installeret PC Finder, som selv slår alarm, når computeren er meldt stjålet. PC Scanner er en ny service i naturlig forlængelse af PC Finder. Det kræver ikke andet end en internetforbindelse at teste om den computer du står overfor at købe er stjålet eller indeholder stjålne dele,« siger Annette Klausen, adm. direktør i Gigasoft.

Teknisk set er PC Scanner en ActiveX komponent, hvilket er et lille program, der installeres på din computer, og herefter scanner computeren for dele som også er registreret i Gigasofts efterlysningsdatabase.

PC Scanner er baseret på, at næsten alle hardwaredele i en computer har et unikt identifikationsnummer, som gør det muligt at identificere de enkelte dele og derved spore og genfinde stjålne computere eller computerdele.

PC Scanner registrerer bl.a. computerens harddisk og bundkort numre samt MAC-adressen, som bruges til at identificere netkortet.

»I mange tilfælde har tyvene splittet computerne ad og brugt de enkelte dele i en anden computer. Her er det uhyre værdifuldt, at Gigasofts alarmcentral kan være med til at dæmme op for denne praksis. Tyveri og hæleri hænger uløseligt sammen og vil man formindske risikoen for at blive uskyldig hæler, bør man anvende PC Scanner inden man køber brugt computer,« siger Bo Balschmidt, der er teknisk chef i forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring & Pension.

Fladskærme og computere er tyvenes foretrukne mål, når der brydes ind i virksomheder og private hjem. Halvdelen af forsikringsselskabernes udbetalinger på løsøreforsikringer går til computer- og kommunikationsudstyr - når det gælder kommuner og skoler er det 80 pct. af udbetalingerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere