Cybercity og NESA indgår aftale om internet via fiber

Internet-udbyderen Cybercity har indgået aftale med el-leverandøren NESA om levering af internetadgang på et fiberoptisk kommunikationsnet i Gentofte.

Kommunikationsnettet er et pilotprojekt, der blandt andet giver kunderne internet med mulighed for båndbredder på op til 100 megabit i sekundet, oplyses det.

»Et fiberoptisk net udvider kapaciteten for den enkelte bruger voldsomt. Teknologien giver mulighed for båndbredder på op til 100 Megabit i sekundet, og så vil internettets muligheder virkelig ligge åbne for kunderne. De vil kunne surfe, downloade video, se tv i eksklusiv kvalitet og meget mere på internettet - stort set uden ventetid,« siger Henrik Clausen, administrerende direktør i Cybercity.

Aftalen mellem Cybercity og NESA betyder, at internet-udbyderen skal levere internetadgang og -services på et fiberoptisk net, Fiber to the Home (FTTH). Pilotkunderne i Gentofte skal foruden internet have adgang til en række produkter som tv-kanaler og video-on-demand fra andre udbydere.

»Aftalen giver os mulighed for at få en række erfaringer med at levere internet via fiberoptiske kabler. Vi får desuden testet, hvordan fremtidige samarbejder om at levere internet til kunderne via andre kanaler end telefonstik og kobberkabler kan skrues sammen,« siger Henrik Clausen.

Pilotprojektet er en udløber af, at NESA inden for de næste 10 år skal udskifte sine eksisterende lavspændingsluftledninger med kabler i jorden. I den forbindelse undersøger NESA samtidig de muligheder, der ligger i at grave fiberoptiske kabler ned og etablere et kommunikationsnet til flere hundrede tusinde elkunder.

Pilotprojektet kører i 2003 og omfatter 500 lejligheder, villaer og mindre virksomheder i Gentofte. På baggrund af pilotprojektet og samarbejdet med blandt andre Cybercity vil NESA vurdere, om der skal ske en yderligere udrulning af fiberoptiske kabler.

»Med pilotprojektet i Gentofte vil vi hente konkrete erfaringer med at drive, overvåge og vedligeholde et fiberoptisk net. Det er afgørende, at vi indgår samarbejdsaftaler med partnere, der kan levere produkter af høj kvalitet til kunderne. Derfor har vi indgået aftalen med Cybercity,« siger Lars Lorensen, teknisk direktør i NESA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere