Artikel top billede

CSC-lockoutede skal aflevere bruttoløns-udstyr

Fagforening protesterer: "De betaler jo multimedieskat."

"De betaler jo multimedieskat."

Sådan siger Hanne Lykke Jespersen, næstformand hos fagforeningen PROSA, til, at CSC har bedt de lockoutede ansatte om at aflevere it-udstyr, som de har købt over en bruttolønsordning. De 120 ansatte - ud af samlet set 2400 danske ansatte - skulle altså ikke blot blive hjemme onsdag uden løn. En stor del af dem skulle også aflevere mobil og bærbar.

"Det er ren chikane," mener Hanne Lykke Jespersen.

En it-professionel er sandsynligvis glad for sit it-grej. Men hvis målet er at ødelægge sammenholdet hos de lockoutede, så de føler, de bliver nødt til at gå ned i løn, så har CSC fejlet, mener hun.

"Det virker ikke med til at splitte os, tværtimod," siger Hanne Lykke Jespersen.

Hanne Lykke Jespersen mener, at CSC bøjer reglerne for deres bruttolønsordning udover det rimelige ved at kræve it-udstyret samlet ind. Hun forklarer, at der er en måned opsigelsesvarsel på en bruttolønsanskaffelse. Samtidig siger hun, at offentlige ansatte, som tidligere har strejket, heller ikke skulle aflevere deres bruttoløns-udstyr.

Ved en bruttolønsordning køber en virksomhed udstyr til en ansat ved at trække et beløb af den ansattes bruttoløn. Dermed sparer medarbejderen for at betale skat af beløbet. Til gengæld ejer virksomheden udstyret, medmindre den ansatte efter en tid køber mobilen eller pc'en til nedsat pris.

ComON har ikke kunnet få at vide præcis, hvilken form for udstyr, som CSC har bruttoløns-ordninger for. PROSA oplyser dog, at næsten alle af de 120 CSC-ansatte, der er ramt af lockout, har bruttoløns-ydstyr.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra CSC. Den administrerende direktør, Carsten Lind, kender ikke til detaljerne om, hvorfor de ansatte er blevet bedt om at aflevere deres udstyr.

Han har blot en generel kommentar:

"Der er jo nogle spilleregler for, hvad man skal gøre, når man foretager sig en lockout. Det er betingelser, som vi ikke er herre over," siger Carsten Lind.

Nedenfor står den instruks, som de berørte CSC-medarbejdere har modtaget i forbindelse med lockout.

"Endvidere er du forpligtet til - senest på tidspunktet for konfliktens begyndelse - at aflevere alle effekter tilhørende CSC Danmark, herunder PC, nøglekort, telefon m.v. Dette gælder ligeledes effekter købt ved bruttolønsordninger.
Din nærmeste leder vil være klar til at modtage effekterne - mod udstedelse af kvittering - fra arbejdstidens ophør dagen inden konfliktens ikrafttræden. Du bedes aftale med din leder, hvornår afleveringen foregår. Afleveringen foregår som udgangspunkt i et dertil indrettet lokale, hvor der vil være bistand til mærkning og forsvarlig nedpakning af effekterne m.v. Hvis din leder imidlertid ikke er tilgængelig på afleveringstidspunktet eller du ønsker at tilbagelevere effekterne uden for normal arbejdstid, kan dette ske i vagten mod kvittering. Husk i alle tilfælde at gemme din kvittering. Effekterne vil blive opbevaret på et sikkert centralt lager."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere