Engodsag i klemme hos cloaking-firma

Den filantropiske internettjenste Engodsag.dk håber at klare frisag hos Google, efter et cloaking-firma havde forsøgt at snyde søgemaskine-giganten med en falsk adresse.

Engodsag.dk hyrede for fire måneder siden det ålborgensiske firma ReFocus til at foretage en søgemaksineoptimering. Stifter og direktør Jonathan Løw forklarer overfor ComON, at han ikke var klar over, at ReFocus var nært beslægtet med firmaet Cloaking Systems, som åbent pralede med, at man lavede cloaking - søgemaskineoptimering ved hjælp af falsk indhold eller falske webadresser - der snød Google på en måde, som giganten ikke havde mulighed for at opdage.

Men snyderiet blev opdaget alligevel da Google faldt over en fejlmelding, der med store typer bekendtgjorde »CLOAKING_LINK_BUILDING.« Fejlmeldingen kom blandt andet fra et script vedrørende hjemmesiden http://www-engodsag.dk - som altså ikke er www.engodsag.dk

Nu frygter Engodsag, at Google gør alvor at sine trusler om at straffe firmaer, der benytter den forbudte cloaking. Men Jonathan Løw mener, at hans filantropiske firma nok alligevel skal klare frisag, fordi Refocus ikke alene forsøgte at snyde Google, men også sin egen kunde, Engodsag.

»Det stod i vores kontrakt med dem, at vi skulle godkende alt de optimeringer, de foretog, men alligevel gennemførte det de her - uden vores vidende. Da vi fandt ud af det, bad vi dem holde op, og jeg har på skrift en erklæring fra dem, om at deres cloaking på grund af en eller anden fejl blev foretaget på deres initiativ alene. Den erklæring har jeg viderebragt til Google,« forklarer Jonathan Løw.

Han vurderer, at Google i sin behandling af sagen nok vil tage hensyn til de særlige forhold. I det mindste har den danske Google-direktør tilkendegivet, at erklæringen fra ReFocus i det mindste bliver taget med i Googles overvejelser.

Hjemmesiden www-engodsag.dk findes imidlertid stadigt. Det skyldes, at firmaerne ReFocus og Cloaking Systems er lukkede og folkene bag tilsyneladende gået under jorden. Der er modstridende oplysninger om, at firmaerne er under konkursbehandling, hvilket dog ikke kan bekræftes af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Engodsag har derfor bedt DK-Hostmaster om at fjerne den tilsyneladende ejerløse hjemmeside www-engodsag.dk ved at henholde sig til reglerne for domænesnylteri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere