Svindler stjæler 44 millioner spilkonti på nettet

Ved hjælp af en såkaldt trojaner har it-banditter stjålet ikke mindre end 44 millioner konti til blandt andet World of Warcraft.

Via en trojaner med navnet LogInck har it-kriminelle tiltusket sig adgang til 44 millioner spilkonti.

Helt konkret handler det om en 17 gigabyte stor database, hvor der ud af de 44 millioner konti er åbnet uønsket adgang til 16 millioner konti hos Wayi Entertainment, to millioner konti hos Ncsoft og godt 200.000 World of Warcraft konti.

Online-spil i farezonen

Det er sikkerhedsfirmaet Symantec, der beretter om det store svindelnummer på firmaets sikkerhedsblog.

Onlinespillerne er en udsat gruppe, fortæller Symantec.

- En række onlinespil, herunder det populære World of Warcraft, har været udsat for adskillige angreb, men 44 millioner konti lyder af rigtig mange, siger Ken Willén, der er sikkerhedsekspert i Symantec.

Spilidentiteterne handles flittigt på helt almindelige auktions- og handelssider, og der er mange penge at tjene på konti, hvor brugeren har opnået store resultater i et spil.

Det er nemlig ikke de personlige informationer, men spilresultaterne, der er interessante i disse former for indbrud, fortæller Ken Willen.

Værdien af de mange oplysninger er svær at beregne, men spilkonti handles fra nogle få kroner til adskillige tusinde på legitime handelssider.

Spiludbyderne ved det godt

Udbydere af spil som eksempelvis World of Warcraft ved godt, at der er et problem med tyveri af konti, og man tager problemerne ret seriøst.

- Flere af de store spil har hotlines, som man kan ringe til, hvis man får stjålet sin konto. Jeg har et helt nært eksempel, hvor min genbos dreng mistede sin World of Warcraft-konto. Han ringede til udbyderen, der via logfiler kunne rulle kontoen tilbage, og derved mistede han ikke sine resultater i spillet, fortæller Ken Willén.

Spiludbyderne er da også tvunget til at reagere, hvis de vil drive en forretning.

- De er godt klar over, at hvis brugerne ikke føler sig sikre, så forsvinder de, men helt undgås kan problemerne ikke, hvilket dette tyveri er et tydeligt eksempel på, siger Symantecs Ken Willén.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere