HP giver Microsoft en mavepumper

HP vil trække Windows 7 ud af sin meget omtalte Slate tablet-pc, og det er en seriøs mavepumper til Microsoft. Se her hvad HP vil bruge i stedet for Windows...

Det var en pavestolt Steve Balmer, der på en af de første dage af 2010 fremviste en ny tablet-computer, der kørte Windows 7.

Den computer, som Microsoft-chefen stod med i hånden, var en Hewlett-Packard (HP) Slate, og den skulle udgøre spydspidsen i Microsofts frontalgreb på Apples kommende indtog på tablet-markedet.

Men nu kan tæppet meget vel blive revet væk under Steve Ballmer og Microsofts tablet-planer.

Ifølge it-websitet Techcrunch planlægger HP nemlig at skrinlægge planerne om en Windows-baseret tablet-computer i stil med iPaden.

Utilfreds med Windows

Det amerikanske it-medie citerer anonyme kilder for at sige, at HP har trukket stikket til projektet, fordi virksomheden er utilfreds med Windows 7 som tablet-styresystem.

Men HP overvejer sandsynligvis at lade den nye Slate køre på Palms smartphone styresystem WebOS.

Allerede i onsdags, da HP og Palm offentliggjorde det overraskende opkøb, blev det delvist bekræftet af Todd Bradley, der er vicepræsident for HP's personal systems group og tidligere topchef hos Palm.

- Vi ser andre muligheder udover smartphones, sagde Bradley, mens han tilføjede, at HP forventer at kunne bruge styresystemet i lignende produkter. Ikke mindst i tablet-computere, eller slates som HP kalder dem.

Den amerikanske it-skribent Jason Perlow, der blogger hos it-mediet ZDnet, vurderer også, at HP sandsynligvis smider Windows 7 på porten til fordel for Palms WebOS.

Frygter knock-out fra iPad

Ifølge Jason Perlow, der også arbejder for IBM, kan HP frygte, at den nye Slate bliver knock-outet af iPaden, allerede før gong-gongen har lydt til første runde i kampen.

I modsætning til iPaden trækker Slaten på genbrug fra HP's netbook-linje, hvor den blandt andet anvender Intels Atom-processor. Det valg har HP angiveligt truffet for at kunne haste Slaten igennem, så den kunne komme iPaden i forkøbet.

Men det betyder ifølge Jason Perlow, at iPaden ikke bare er mere sexet end HP's Slate.

iPaden sætter også Slaten eftertrykkeligt til vægs, når det gælder batterilevetiden. Her tilbyder Slaten kun fem timer mod iPadens 10-timer. Den har desuden en dårligere skærmopløsning og ikke mindst er iPadens styresystem (iPhone OS) langt mere spændstigt end det tungere Windows 7.

Og iPhone-styresystemet er ikke blot hurtigere. Det giver også adgang til hundredtusindvis af programmer og musik, der kan downloades med et enkelt klik på skærmen.

Selvom Palms WebOS blot tilbyde 2.000 programmer til sit styresystem, kan det alligevel vise at være en væsentlig opgradering for HP-Slaten.

Dårlige erfaringer

Dermed kan Microsofts tablet-planer lide et voldsomt tilbageslag. Og det er ikke første gang, at Microsoft brænder fingrene på tablet-markedet.

Allerede i 2001 havde Microsoft en fejlslagen tablet-satsning, men Seattle-virksomheden har stædigt holdt fast i tablet-ambitionerne lige siden.

HP har ifølge den amerikanske blogger også tidligere haft en smertefuld fiasko med en såkaldt pocket-pc-linje, der kørte på det nedroslede Windows styresystem, Windows CE.

For cirka en måned siden blev der lækket et internt HP-dokument, der viste, at HP er opmærksom på, at Slaten er oppe mod hård konkurrence mod iPaden.

Dokumentet, som blandt andet blev bragt til torvs af det amerikanske teknologi-medie Engadget, kan ses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere