Artikel top billede

3 går mod strømmen: Holder fast i tilskud til mobilen

TDC, Telenor og Telia skruer alle ned for tilskud til mobiler, men 3 holder fast i konceptet.

De tre største teleselskaber herhjemme, TDC, Telenor og Telia, har alle skåret ned på deres tilskud til mobiltelefoner her i 2011.
 
Typisk har det været sådan, at kunden køber en ny mobiltelefon, som er låst til et bestemt abonnement i seks måneder.
 
Men de tre mobilselskaber går nu mere over til at sælge abonnementer for sig, mens en mobiltelefon i stedet kan købes på en afbetalingsordning hos teleselskabet.
 
Danmarks fjerdestørste mobilselskab, 3, går dog en anden vej. Teleselskabet holder fast i tilskudsmobilen, der er bundet til et abonnement i de seks måneder, som er den længste periode, loven tillader i dag.
 
"Forretningsmodellen har fungeret fint for os indtil videre," fortæller 3's administrerende direktør, Morten Christiansen.

Kunder skifter til lavpris

Et af argumenterne for at skrotte tilskudsmobilerne har været, at de seks måneder er for kort en periode til at tjene pengene hjem. Mange kunder vælger at flytte deres mobiltelefon til et af lavprisselskaberne, når bindingsperioden udløber efter de seks måneder.
 
Det er dog ikke et problem, som 3 oplever, mener Morten Christiansen.
 
"Kunderne har vist, at de sætter pris på det, og de bliver også ret længe hos os efter bindingsperiodens udløb, så subsidie-delen fungerer godt, og vi har ikke haft behov for at lave om på det," siger han.

3-direktøren tilføjer, at han dog gerne så, at bindingsperioden var længere end de seks måneder.
 
Teleselskaberne slås med bindingsperiode
I årevis har bindingsperioden været en bet hos teleselskaberne. De har med intenst lobbyarbejde forsøgt at få den forlænget, men på Christiansborg har der ikke været tilslutning til ideen.
 
Forbrugerrådet har også hele tiden fastholdt, at det kun er til gavn for teleselskaberne, hvis bindingsperioden forlænges. Ikke forbrugerne.
 
Teleselskaberne har argumenteret, at det er en fordel for forbrugerne, fordi de i stedet kan fordele prisen for en ny telefon over flere måneder.

Længere bindingsperioder var netop et af forslagene fra Højhastighedskomitéen, som daværende videnskabsminister Helge Sander (V) nedsatte i marts 2009. Komiteen blev dog kritiseret for at være domineret af brancheaktører uden hensyn til forbrugerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere