Se Microsofts nye ammunition mod Android og iPhone

Med Windows Phone 7 forsøger Microsoft at tage kampen op med Android og iPhone. Det sker med den nyeste udgave af styresystemet, der går under kodenavnet Mango. Se hvad det kan her.

Det er syv måneder siden, at Microsoft viste sit seneste våben frem, der skal bruges i krigen mod iPhone og Android: Windows Phone 7.

Allerede nu er softwaregiganten klar med ny ammunition i en opdatering, der går under kodenavnet Mango.

Den er først helt klar til at blive fyret af i september eller oktober, men Microsoft har netop afsløret, hvad det mobile styresystem er i stand til.

"Det her er en kæmpe release", siger Henrik Kølle Petersen, divisionschef for Windows Phone for Microsoft i Norden.

Han vil på alle måder gerne understrege, at Mango ikke blot er en lille frugtbøvs i softwaregigantens bestræbelser på at få fodfæste i kampen iPhone og Android.

Under den danske lancering i går påpegede Henrik Kølle Petersen, at Mango retter op på noget af den kritik, som Windows Phone 7 tidligere har været udsat for.

I den nye Mango-udgave fungerer multitasking, copy/paste, dansk sprog og andre funktioner, som ikke var med i den første udgave af Microsofts mobile styresystem, da det blev lanceret i efteråret. Samtidig er Mango-versionen udstyret med Internet Explorer 9, som vi kender fra computeren.

Browseren kan fortolke den nye webstandard HTML5, der giver udviklere og designere mulighed for at skabe websider med væsentlige flere funktioner og mere grafisk lir.

Microsoft var ikke klar i mælet om, hvorvidt Internet Explorer 9 på mobilen vil være i stand til at understøtte Flash.

Integreret Facebook-chat og Messenger

Et af de mest interessante tiltag i Mango er den nye mulighed for at flette mailkonti fra Outlook, Hotmail og Gmail sammen i en indbakke på mobilen.

Dermed får du et samlet overblik over din mailkommunikation og slipper for at skulle hoppe rundt mellem forskellige indbakker.

Når du skal have fat i en af dine kontaktpersoner, har du naturligvis mulighed for at gøre det via sms, mms, mail, men som en ekstra funktion kan du også bruge Facebook-chat eller Messenger, der er integreret i Mango.

Du har ganske enkelt mulighed for at se, om dine kontakter er online på de sociale netværk og kommunikere fra mobilen til dem, der hvor de er.

En anden nyskabelse er muligheden for at oprette en gruppe af personer på mobilen, eksempelvis dine fodboldkammerater. Dermed kan du kommunikere direkte til gruppen og ikke hver enkelt person, når I skal planlægge den næste kamp eller bytur.

Ingen adgang til musikbutik

Selv om Mango byder på masser af juice, er det ikke alt, der er lige velsmagende. Vi må som danskere fortsat undvære adgangen til Zune Marketplace, der ellers gør det muligt at købe musik:

"Mit personlige gæt er, at Zune Marketplace overhales indenom. Vi kommer formentlig til at se musiktjenester som TDC Play eller Spotify på Windows Phone 7, før vi får en dansk udgave af Zune Marketplace," fortæller Henrik Petersen og forklarer, at det handler om rettigheder til musikken, der skal forhandles lokalt.

Derfor har Microsoft i første omgang koncentreret sig om store lande som USA, England og Frankrig.

Så mange Mango-mobiler dukker op

Når Mango for alvor er færdig til september eller oktober, forventer Henrik Petersen, at vi vil få mellem tre og seks nye Windows-telefoner at lege med herhjemme. I dag findes der allerede fem mobiler, der kører Windows Phone 7, heriblandt Samsung Omnia 7 som vi tidligere har testet.

Det vil være muligt at opdatere nuværende Windows Phone-mobiler til den nye Mango-version.

Med den kommende opgradering har Microsoft udstukket nogle retningslinjer til de mobilproducenter, som skal i gang med at skabe det næste kuld Windows Phone 7-mobiler.

Telefoner i den dyre ende skal have mellem 3,8 og 4,5 tommer skærm og op til 12 megapixel kamera med autofokus og flash. Desuden skal der sidde otte gigabyte hukommelse i maven på Mango-modellerne.

Vi kan forvente at se nye Windows Phone-mobiler fra blandt andet Nokia, HTC, Samsung og LG i løbet af efteråret. Desuden skulle traditionelle pc-producenter som Dell, Toshiba og Acer også producere mobiler med Windows Phone i Mango-forklædning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere