Artikel top billede

Sony Ericsson vil droppe almindelige mobiltelefoner

Sony Ericsson sætter alle sejl i kæmpesats på smartphones. "Vi kan ikke tjene penge på de basale telefoner," lyder erkendelsen.

Sony Ericsson sætter fuld skrue på selskabets satsning på smartphone-markedet. Det sker i en erkendelse af, at selskabet ikke kan tjene penge på de basale mobiltelefoner, som selskabet vil udfase.

Sony Ericsson er verdens sjette-største producent af mobiltelefoner, men er i svære problemer.

Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab for 1. kvartal, hvor selskabet må tage en svidende lussing med et fald i netto-indtjeningen på hele 48 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Ligeledes er omsætningen faldet med 19 procent, mens antallet af solgte telefoner er faldet med 23 procent til 8,1 millioner styk.

Et lyspunkt er imidlertid selskabets salg af Android-baserede smartphones, der blev indledt i april sidste år - altså for omkring et år siden.

Allerede i dag tegner salget af de Android-baserede telefoner sig for 60 procent af det samlede salg i kvartallet.

Sony Ericssons topchef, Bent Nordberg, siger til Financial Times, at faldet i salget delvist skyldes det japanske jordskælv, der ramte selskabets underleverandører hårdt.

Ligeledes peger han på 'brutal' konkurrence i markedet.

Selskabet sigter nu målrettet efter at blive verdens førende leverandør af Android-baserede smartphones. Den klare målsætning er inden for de næste tre år at øge markedsandelen fra de nuværende 14 procent til 25 procent.

Alene i år vil Sony Ericsson ifølge Financial Times lancere otte nye smartphone-modeller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere