Test: HTC Incredible S er en leverpostejsmodel

HTC har længe haft førertrøjen på, når det gælder Android-baserede mobiltelefoner. Men med Incredible S taber HTC pusten - få forklaringen i denne test.

Test: HTC Incredible S er en leverpostejsmodel

Kan du huske HTC Magic? Den første mobil fra HTC, som var udstyret med Android.

Den blev lanceret i sommeren 2009 og viste, at HTC allerede på det tidspunkt satsede på Googles nye, mobile platform, mens andre producenter fortsat snobbede rundt i deres egne hjemmestrikkede styresystemer.

Derfor fik HTC et solidt forspring til konkurrenterne, og især HTC Desire og HTC Desire HD var med til at give den taiwanske mobilproducent et kvalitetsstempel.

Mens jublen over Android tog til, besluttede Samsung, LG og Sony Ericsson også at løbe Googles mobile platform i møde og give den en ordentlig krammer.

Her i 2011 har vi set spændende modeller som Sony Ericsson Arc og LG Optimus 2X, og konkurrenterne er efterhånden ved at have indhentet HTC's Android-forspring.

Det ses tydeligt med den nye topmodel HTC Incredible S, som ikke imponerer os i samme grad, som de taiwanske mobilsnedkere tidligere har gjort.

Buler ud på bagsiden

Telefonen er udstyret med en fire tommer Super LCD-skærm med en opløsning på 800 x 480 pixels, og det er en udmærket skærmstørrelse til en smartphone. Der er ingen fysiske knapper på fronten, da de er indlejret i skærmen. Som en smart detalje roterer knap-ikonerne, hvis du drejer skærmen vandret.

HTC kalder selv mobilens design elegant, men det er nok en smagssag. Vi er i hvert fald ikke gået i koma over den lettere buttede mobil med en tykkelse på 1,2 centimeter og en kampvægt på 135 gram. Som en del af designet buler bagsiden ud.

Det skyldes, at de fleste mobiler i dag har en skærm, der dækker hele forsiden, og derfor er bagsiden et af de steder, hvor mobilproducenterne kan skabe noget, der skiller sig ud fra mængden. Den mærkelige form minder om bagsiden af en kageform.

Kameraets bagside er i øvrigt hjemsted for et otte megapixelkamera med et blottet objektiv, som nok skal forvente at få en del slag i sin levetid. Det er flankeret af en flash.

Hidtil har HTC haft et noget nonchalant forhold til sine indbyggede kameraer, og heller ikke denne gang har taiwanerne givet kameraet meget kærlighed.

Det fungerer udmærket under gode lysforhold - især udenfor - mens det ligesom tidligere HTC-modeller har meget svært ved at fastfryse hurtige bevægelser og skabe tilfredsstillende resultater, når lyset ikke er helt perfekt.

Det kan i øvrigt undre, at der ikke er blevet plads til en dedikeret fotoknap på siden af mobilen. Det er udelukkende muligt at tage billeder ved at klikke på skærmen, og derfor er Incredible S ikke oplagt til hurtige, impulsive snapshots.

Ud over fotos skyder mobilen HD-video i 720p-opløsning, men det er ærligt talt ikke i særlig prangende kvalitet. Besvares, det kan bruges. Men det er noget grynet, farverne er udvaskede og der kommer let bølger i billedet, hvis du bevæger mobilen en smule.

Mærkelig dåselyd

Normalt kommenterer vi sjældent på samtalekvalitet, da den plejer at være acceptabel på de fleste nyere mobiler. I dette tilfælde er vi dog nødt til at notere, at lyden virker meget dåse-agtig, og den har nærmest en metallisk klang.

Samtalekvaliteten er ganske enkelt ikke optimal, men måske er problemet isoleret til vores testmodel, der i løbet af testperioden i øvrigt fik to alvorlige systemnedbrud.   

Styresystemet ligner sig selv

HTC har som sædvanligt lagt sit eget design ned over Androidmotoren, og det kaldes HTC Sense.

Det fungerer ganske udmærket, og flere konkurrenter har forsøgt at kopiere taiwanerne uden det store held.

HTC Sense er nemt at finde rundt i, og det er let installere småprogrammer og organisere dem praktisk.

Det velkendte HTC-ur på hovedskærmen med vejrudsigtsanimationer fungerer desuden fint.

Hele HTC Sense-miljøet kan dog føles en smule støvet, hvis du tidligere har ejet en eller flere af HTC's Android-mobiler.

Brugergrænsefladen ligner sig selv, og der er ikke de store overraskelser, når du lader fingrene danse henover den berøringsfølsomme skærm.  

Heldigvis er det muligt at skifte baggrundsbilleder og ændre tema, hvis du vil have lidt anderledes kulør på mobilen.

Blød mellemvare

Generelt er der ikke meget at sætte på den daglige brug af mobilen og HTC Sense.

Det virker bare, og generelt er mobilen ganske rap, og det er nemt at navigere hurtigt rundt i menuerne. Surf på nettet foregår også i fornuftigt tempo, og standardbrowseren er glimrende.

Lidt skuffende kører mobilen Android i version 2.2, modsat nogle af mobilens konkurrenter, der i dag har den nyeste udgave på 2.3.

Det er ikke voldsomt kritisk, at mobilen mangler den nyeste version af Android, men det er desværre ikke det eneste punkt, hvor HTC Incredible S halter.

Konkurrenterne kan prale med dualcore-processorer, HDMI-porte, super AMOLED-skærme, og det er alle ting, som HTC's topmodel mangler samtidig med, at designet ikke er superslankt.

Det kan diskuteres, om de funktioner og tiltag er strengt nødvendige, men det ændrer ikke på, at HTC med denne model ikke længere er helt frem i kondiskoene, når det gælder innovation. Det er ærgerligt, især da modellen koster omkring 4.000 kroner, og til den pris er det ikke urimeligt at forvente at se nogle af de nyeste teknologiske lækkerier.

Dermed ikke sagt at HTC Incredible S er en dårlig telefon. Tværtimod. Totalt set er mobilen ganske fornuftig allround, men hvis du kigger isoleret set på udvalgte specifikationer, så står andre mobiler stærkere.

Hvis du stiger ind i smartphone-universet med HTC Incredible S, vil du formentlig ikke blive skuffet, men hvis du allerede har en tidligere topmodel fra HTC, er der ikke meget nyt at hente.

Denne mobil er ikke til first movers, der i stedet burde kigge sig om efter noget mere eksotisk.

HTC Incredible S er groft sagt en leverpostejsmodel, der fungerer udmærket. Der er dog andre mere spændende Android-mobiler at vælge imellem i øjeblikket, og de virker som et større og mere appetitligt festmåltid end HTC's seneste topmodel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere