Nu erstatter mobiltelefonen din fjernbetjening

Ud over at telefonere kan en ny mobil fra Lumigon også åbne den fjernstyrede garageport og skifte kanal på fjernsynet. En dansker står bag opfindelsen.

En ny banebrydende mobiltelefon kan både telefonere, fungere som en internet-pc og bruges som fjernbetjening.

Selskabet Lumigon, som lancerede sin helt specielle mobiltelefon på Mobile World Congress i Barcelona, er opstået i et samarbejde mellem danskere og nordmænd.

Udover en skandinavisk streg i designet adskiller mobiltelefonen Lumigon sig ved også at være en universel fjernkontrol.

Telefonen kan styre alt, som kan styres med en fjernkontrol.

For eksempel en radiostyret garageport eller et fjernsyn, der styres af infrarødt lys. Derudover kan telefonen også tage kontrol over udstyr, som betjenes via WiFi eller Bluetooth. Kun udstyr, der bruger en lukket (proprietær) standard, kan ikke betjenes med Lumigon mobiltelefonen.

Fjernkontrollen bliver bare en af flere applikationer, der kan downloades, og det er meningen at etablere en app-store, hvor Lumigon tilbyder sine små programmer.

Manden bag af Lumigon-mobilerne er den danske softwareudvikler Lars Gravesen. Med i selskabet er blandt andet de to nordmænd Otto Kalvø og Jan Gunnar Næss.

De er begge investorer i selskabet og ejer hver 10 procent. Herudover er også Peter W. Christensen fra den danske hardwareproducent Kiss med i Lumigon, skriver Mobilen.no.

- Jeg er softwareudvikler, mens Christensen ved, hvordan man skaber det fysiske produkt. Kalvø og Næss har styr på distributionen og bidrager med mere end bare økonomi til projektet, fortæller Gravesen til Mobilen.no.

Skandinavisk design

Lumigons force er ifølge Gravesen, at der satses på skandinavisk design, som har et godt ry i det meste af verden. Derimod vil mange kinesere trække uforstående på skuldrene, hvis du bare siger Danmark. Så sælger Skandinavien flere billetter.

Ud over at virke som telefon og fjernbetjening har Lumigon-telefonen et tredje talent. Den kan kobles til et fjernsyn via HDMI og fungere som en internet-pc.

Telefonen sættes i en holder, som er koblet til fjernsynets HDMI-udgang, og så kan man surfe på nettet via et Bluetooth-baseret tastatur, ganske som sad man foran pc'en.

Ringer telefonen, mens man surfer, kan man se et billede af den, der ringer, på skærmen og kommunikere ved hjælp af tastaturet.

Indtil videre har Lumigon lanceret to modeller med navnene T1 (ren touch-telefon) og S1 (slide-model, tastatur, trykfølsom skærm). Begge har en gigabyte hukommelse og en 1GHz processor og bruger MicroSD-kort. Styresystemet er Android 2.1, og prisen kommer ifølge Mobilen.no til at ligge omkring 3.000 kroner. Kameraet tager billeder i en opløsning på fem megapixel, og telefonen er også udstyret med standard 3,5 mm jackstik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere