Mystisk fejl lægger Windows 7 strømdød

Tusinder ramt af mystisk fejl, som dramatisk reducerer batterilevetiden på Windows 7-baserede bærbare computere. Microsoft undersøger problemet.

Ejere af bærbare computere klager i hobetal over, at deres batterier tømmes på rekordtid efter, at de opgraderede fra XP og Vista til Microsofts nye styresystem Windows 7.

Ud over at mange oplever, at batterilevetiden falder fra måske to timer til en halv, klager mange også over, at den bærbare pludselig går i dvaletilstand uden varsel overhovedet.

- Vi undersøger problemet i samarbejde med vores hardwarepartnere, siger en talsmand fra Microsoft og uddyber med, at der tilsyneladende er tale om et problem relateret til 'system firmware' (BIOS).

Problemet kendt hos betatestere

Da styresystemet var i betatest hos titusinder af brugere verden over, var der også nogle, som oplevede, at batterilevetiden faldt markant, men antallet er tilsyneladende på det nærmeste eksploderet, siden Windows 7 blev frigivet til almindeligt salg.

Microsoft leder ihærdigt efter en mulig forbindelse mellem Windows 7 og den dramatisk reducerede batterilevetid på bærbare computere.

Hidtil altså uden held.

Indtil videre har Microsoft solgt mere end 60 millioner Windows 7-licenser, hvoraf mange selvfølgelig er til stationære pc'er, der selvklart ikke rammes af batteriproblemer.

Mange rapporter på internettet fortæller, at det nye styresystem dræner batterier til stort set tom på ingen tid. Nogle Windows 7-brugere beretter om, at deres bærbare kun kan køre i 15 til 30 minutter, før de skriger på en stikkontakt.

Microsofts TechNet står indlæggene om batteriproblemer i kø, og mange er mildest talt utilfredse med, at den bærbare anbefaler et bekosteligt batteriskift, men ingen kur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere