Artikel top billede

Den forkerte smartphone-app kan koste dig kassen

It-kriminelle har fået øjnene op for smartphones. Med ondsindede apps kan de opkræve penge på din telefonregning.

2011 kan blive året, hvor hackerne vender deres fokus mod smartphones og andre mobile enheder.

En af de måder, hvorpå it-kriminelle kan udnytte din smartphone, er, at du installerer en ondsindet app på din telefon. Eksempelvis fra Android Market.

Der kan være tale om en app, der ser reel ud, fordi den er camoufleret som en brugbar applikation. Men bag kulissen kan der foregå en masse.

"Vi ser flere og flere apps, der er skadelige. De er elektronisk signerede, så hverken Android Market, når de evaluerer dem, eller forbrugeren har en chance for at vide, om det er en reel app," fortæller Michael Dahl, landechef i sikkerhedsvirksomheden F-Secure.

Gammel trussel tilbage i ny form

Den ondsindede kode virker som de gamle dialers, der hærgede i internettets unge dage. Dengang var der tale om et program, der brugte din dialup-forbindelse til at ringe op til dyre telefonnumre med dit modem, som du så betalte for.

På din smartphone fungerer det på samme måde, hvis du altså har fået en af de ondsindede apps ind på din telefon.

"Eksempelvis ringer din telefon automatisk op til en 5-10 numre klokken to om natten en gang om måneden. Som forbruger bliver du så opkrævet for de her opkald," forklarer Michael Dahl.

Opkaldene går til destinationer som Sydpolen eller Nordkorea, hvilket nemt kan koste 30 kroner bare i opkaldsafgift. Det hele sker gennem en service, hvor bagmændene kan høste indtægten fra dine uønskede opringninger.

Hvis du vil undgå at komme under angreb, så kan du her læse seks gode råd til, hvordan du sikrer din smartphone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere