Artikel top billede

De borgerlige: Flere tablet-pc'er i det offentlige

Computerworld-læsernes mange forslag til, hvordan Danmark kan spare milliardvis af kroner med it, bliver modtaget med kyshånd i den blå lejr.

Læs også:
Rød blok: Kommunale it-chefer skal op i hierakiet

It-ordførerne på Christiansborg har Computerworlds læser-forslag forbi deres skriveborde med henblik på at spare/tjene milliarder på den helt store, nationale bundlinje. 

I den borgerlige lejr er der flere konkrete forslag, som har fået det til at snurre inden under politikerpanderne. 
 
De Konservatives it-ordfører, Daniel Rugholm, synes bedst om forslagene om, at den interne kommunikation i kommunerne skal forbedres markant, samt at det offentlige bør mindske printforbruget ved at bruge tablet-computere i stedet. 
 
"Jeg bakker forslaget om tablet-pc'er 100 procent op. Væk med print, pakker og porto, og det er jeg har jeg lyst til at kæmpe for på nationalt niveau," siger Daniel Rugholm til Computerworld.
 
Han har selv erfaring med indførelsen af iPads i kommunalbestyrelsen i Hjørring, hvor Daniel Rugholm selv sidder med ved bordet. Han fortæller, at også medarbejdere på direktør-niveau har fået iPads i Hjørring med massive besparelser til følge.
 
"Alene på bestyrelsesmedlemmer og direktører regner vi med at spare omkring 400.000 kroner om året ved at fjerne printudgifter og porto fra pakkeforsendelser med politiske dagsordner. Hvis man kører det endnu længere ud i organisationen, kunne man spare millioner, og det er kun i Hjørring," fortæller Daniel Rugholm.
 
Fjern porto på potentielle mails
Også portoen på breve fra det offentlige bør fjernes jævnfør et forslag fra Computerworld-læseren Carsten Riis, som i stedet foreslår, at der bliver tvangssendt mails på ens Digital Post-indbakke.
 
Det forslag møder fuld opbakning fra Daniel Rugholm. 

"Forslaget lyder rigtig fornuftigt og nemt at implementere. Det er jo ikke kun portoen, vi sparer, men også lønninger til de personer, der står og pakker for det offentlige," siger Daniel Rugholm.

Læs også:
Hvordan sparer Danmark 16 milliarder kroner med it?

CW-læsere: Sådan kan vi spare milliarder med it 

Venstre vil blande sig i kommunernes og regionernes it-løsninger

Han ser desuden interesseret i Computerworld-læsernes forslag om indførelsen af elektronisk udfyldning af blanketter, eksperimenter med gratis software i skolerne samt at bygge borgerservice-centre ved hjælp af konference-kameraer.
 
"Vi vil kunne bygge en bedre borgerservice, hvis vi lukker fysiske borgerservice-centre og samtidig sætter skærme op flere steder. Vi skal til Guldborgsund Kommune og se pilotforsøg, og hvis det virker fornuftigt, vil jeg meget gerne sætte det på dagsordenen på Christiansborg," lover Daniel Rugholm.
 
Mere it i sundhedssektoren
Også Venstres it-ordfører, Michael Aastrup-Jensen, er begejstret over de mange forslag for Computerworld-læserne.
 
"Især inden for sygehusvæsenet er der flere gode indspark. Vi skal ikke bare have ét EPJ-system, der virker, men også generelt digitaliseret mere og mere inden for sundhedssektoren, som er en stor udgiftspost," lyder det fra Venstres it-ordfører.
 
Han siger samtidig, at den nationale kurs kunne udstikkes fra Christiansborg og så derefter forhandle målene med regionerne.
 
"Tempoet i digitaliseringen inden for sundhedssektoren har været meget langsom, det kan man ikke komme uden om. EPJ skal simpelthen på plads nu, og der har nok manglet, at vi fra nationalt hold får fingrene ned i dejen og kommer i gang," erkender Michael Aastrup Jensen.
 
Han roser desuden flere forslag om it-effektivisering i den kommunale sektor, som han som tidligere borgmester i Randers (2002-2006) har stor erfaring inden for.
 
Især hæfter han sig ved, at kommunerne og resten af den offentlige sektor stort set kun ser it som en udgift, i stedet for at tænke it ind i forretningen som et stærkt effektiviseringsværktøj.
 
"Vi har indtil videre brugt gulerodsmetoder ude i kommunerne, men nu skal vi fra centralt hold nok være bedre til at hjælpe dem med at nå deres digitale mål igennem vores kommuneaftaler med KL," siger Michael Aastrup Jensen.

Læs også:
Hvordan sparer Danmark 16 milliarder kroner med it?

CW-læsere: Sådan kan vi spare milliarder med it 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere