Få system i dine gode idéer med et hjernekort

En enkel skitse i diagramform er mange gange bedre til at skabe overblik end mange siders skrevne noter. Find de gratis værktøjer her.

Du har alle chancer for at blive bedre til at 'brainstorme' og få styr på dine tanker og gode idéer med et såkaldt mind map eller på dansk hjernekort.

Her introducerer vi dig for et par af slagsen, som både er gratis og med masser af funktioner, som i diagramform leder mod klarsyn og overblik.

Text 2 Mind Map er en web-applikation, som konverterer tekst til mind maps.

Kortet fødes med en liste af strukturerede ord og sætninger, som bliver 'oversat' til et 'hjernekort'. Brugen af Text 2 er forholdsvist enkel og ikke så avanceret i opbygningen som flere af mind map-kollegerne.

Tekst og farver

Skriv i venstre felt den tekst, du vil have i de enkelte felter i kortet, og tryk på 'Convert to mind map'. Man kan også vælge at farvelægge de forskellige felter. Det er nemt at redigere i teksten, mens du arbejder på den også efter, at kortet er færdigt.

Værktøjskassen til højre er også ganske enkel at gå til, og der er ikke så mange forskellige værktøjer at tage fat på.

Kassen kan i øvrigt også bevæges rundt på skærmen, hvis den er i vejen. Skærmen kan gøres stor (full screen), hvis dit kort er blevet for stort til at overskue på den traditionelle skærmstørrelse. Tryk på F11 og F11 igen, når skærmen skal tilbage til almindelig størrelse eller brug Esc-knappen.

Kortet bevæger sig rundt, når det bliver opdateret, eller du trækker de enkelte elementer rundt. Samtidig vil kortet hele tiden forsøge at sikre den samme afstand mellem alle elementer.

Frys kortet

Hvis ikke den automatiske flytten rundt på elementerne passer ind i dine planer, så sætter du et flueben i 'Freeze map', hvorefter du kan trække kasserne rundt præcis, som du lyster.

Derudover kan man også ændre på størrelsen af de enkelte bokse med andre værktøjer fra værktøjskassen, lige som der også kan jongleres med farverne. Klik lidt rundt for at få helt styr på de enkelte arbejdsgange og funktioner.

Kortet kan gemmes enten ved at lave en gang copy/paste af indholdet i tekstboksene, eller man kan gemme billedet som en jpg-fil ved at trykke på knappen 'Save map' i værktøjskassen.

Prøv andre programmer

Så er der også Lovely Charts, der giver mulighed for at lave mange forskellige gode sager. Eksempelvis kan man lave organisationsdiagrammer, netværksdiagrammer, flowcharts, sitemaps og wireframes ved at importere .jpg, .jpeg, .gif eller .png-billeder som symboler.

Basisversionen af Lovely Charts er gratis, mens det koster omkring 200 kroner om året for brug af Premium Version.

Endelig er det værd at nævne en tredje variant nemlig creately.com, som også tilbyder "Online Diagramming and Design". Her findes også en gratis version og to lidt mere udbyggede versioner med support til henholdsvis 25 og 50 kroner om måneden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere