Du sparer penge på ny elektronik takket være EU

Klima-it: Skrappere krav til elektronikprodukters strømforbrug på standby til januar. Se her hvad det kommer til at betyde for dine indkøb af nye produkter.

Det har næppe forbigået den bevidste forbrugers opmærksomhed, at hjemmets elektroniske produkter suger strøm, også når de ikke er i brug.

Det er usundt for både privatøkonomien og miljøet.

Fra 7. januar træder nye EU-krav i kraft om apparaters elforbrug på standby.

Fremover må apparaterne ikke bruge mere end 1 watt på standby eller i slukket tilstand. Fra 7. januar 2013 bliver grænsen sat ned til 0,5 watt.

Der er store gevinster at hente. Hver dansker bruger i gennemsnit cirka 8.000 kroner om året på forbrugerelektronik som fladskærmsfjernsyn, computere og spillekonsoller.

Den elektriske købeiver betyder, at standby-forbruget af strøm udgør mellem 10 og 15 procent af en families samlede elforbrug, oplyser Energistyrelsen.

For eksempel bruger et stort fladskærmsfjernsyn med tilsluttet dvd, spillekonsol og digital modtager snildt 40 til 50 watt på standby. Det koster familien op til 750 kroner om året.

De nye EU-krav forventes at give en besparelse på 35 milliarder kilowatttimer i år 2020. Det er det samme som hele Danmarks elforbrug i 2008. I Danmark giver det besparelser på mellem 600 og 700 millioner kilowatttimer.

Kravene gælder stort set alle husholdningens el-apparater.

Flere oplysninger om de nye krav findes på Elsparefondens hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere