Derfor gør Googles browser sig klar til Web Store

Firefox og Internet Explorer giver stadig Chrome baghjul, men Googles browser er netop blevet opdateret. Dermed er den klargjort til Chrome Web Store, der skal presse Microsoft og Mozilla.

Der er ingen tvivl om, hvilken browser vi danskere foretrækker: Internet Explorer.

Ifølge de officielle tal fra FDIM.dk kører omkring 70 procent af danskerne med en version af Microsofts browser, mens Mozilla Firefox er tætteste konkurrent. Den er der cirka 12,5 procent, som bruger.

Men hvad med Google Chrome? Søgegiganten lancerede browseren tilbage i 2008, og det var meningen, at den skulle tage en stor bid af markedet for browsere.

Sådan er det bare ikke gået. I dag surfer omkring 7,5 procent af danskerne med Googles browser, og der er dermed langt, langt op til Internet Explorer.

Google har dog ikke opgivet at få flere til at kaste sig over Chrome, og i sidste uge valgte søgegiganten at give browseren en massiv opdatering.

Mange forbedringer er under motorhjelmen, og ifølge Google er over 800 bugs og stabilitetsproblemer rettet.

En af de mere synlige forbedringer er en indbygget PDF-læser, så du ikke længere er tvunget til at installere Adobe Reader på din pc, hvis du vil åbne en PDF-fil.

Google Chrome opbevarer PDF-filer i et sandkassemiljø, og det betyder, at de er isolerede fra computeren og ikke burde influere på sikkerhed eller performance.

Snart klar med App-butik

Ifølge Pcworld.com er den mest interessante nyskabelse, at Googles browser nu er blevet klargjort til Chrome Web Store.

Den ventes lanceret om kort tid og gør det muligt at downloade apps - altså småprogrammer - til browseren, både betalingsversioner og gratis programmer.

Inspirationen kommer formentlig fra Android Marked og Apples App Store, hvor der findes over 100.000 småprogrammer til mobiltelefoner.

Chrome Web Store ser ud til at blive et område, hvor Google vil satse massivt. Det skyldes, at søgegiganten er på vej med sit styresystem til computere, Chrome OS.

Det er stort set bygget op omkring browseren Chrome, og visionen er at skabe et lille og let styresystem, hvor du selv skræddersyr de fleste funktioner. Det vil især blive ved at downloade småprogrammer fra Chrome Web Store.

Hvis du vil prøve kræfter med Googles browser, kan du downloade den nyeste version af Chrome her.

Har du derimod allerede Chrome på din computer, burde den opdateres automatisk. Du kan hjælpe den lidt på vej ved at klikke på værktøjsbjælken og vælge "Om Google Chrome".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere