Hjælpen kommer fra England

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld Top 100 d. 28. september 2007.


Insourcing er kommet for at blive. Mere end hvert femte danske it-firma henter nu
arbejdskraft uden for landets grænser. England er det mest populære land at rekruttere fra.

Mangel på arbejdskraft giver topcheferne i de danske it-virksomheder grå hår i hovedet, men fortvivl ikke. En løsning på problemet kan være at hente hjælp uden for landets grænser. Den løsning benytter flere og danske it-virksomheder i dag.
"Insourcing af medarbejdere er omfattende i den danske it-branche. Mere end hver femte it-virksomhed henter arbejdskraft til Danmark fra udlandet," siger Kim Gerner, partner og leder af Deloittes division for teknologi-, medie- og televirksomheder.
Dette års IT-Vækstbarometer fra Deloitte viser samtidig, at det primært er de helt store it-virksomheder med 200 eller flere medarbejdere, der benytter sig af insourcing. Her svarer næsten halvdelen (48 procent) ja til, at virksomheden har hentet arbejdskraft uden for landets grænser.
På brancheniveau er det primært hardwareproducenterne, der fører an i insourcingsbølgen, men også landets dygtigste it-virksomheder er fremme i skoene, da hver tredje af disse virksomheder hyrer medarbejdere i udlandet.
"Det er jo oplagt at kigge uden for landets grænser, når rekrutteringsgrundlaget er så spinkelt, som det er i dag," siger Kim Gerner.
IT-Vækstbarometeret viser, at det absolut mest populære land at rekruttere medarbejdere er fra England. Derefter følger Pakistan, Sverige og Tyskland.

OriginalModTime: 27-09-2007 15:24:49




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere