Hvor godt performer din virtualiseringssoftware?

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 17. august 2007.


test Åben standard til test af virtualiseringssoftwares performance er på vej.

Benchmarktest er traditionelt blevet anvendt til at måle performance for software og hardware som for eksempel, hvor hurtig en CPU er, eller hvor godt en webserver performer.
Standardiseringsorganisationen SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) har udviklet en række internationale benchmarktest til det. Eksempelvis CPU2006 og Web2005 til at teste henholdsvis CPU- og webserver-performance.
De traditionelle benchmarks kommer dog til kort, når performance skal måles i virtualiseringsmiljøer. Eksempelvis er konventionelle server-benchmarks beregnet til at måle performance for en enkelt applikation, der kører på et enkelt operativsystem installeret på en enkelt fysisk maskine. Den slags benchmarks kan ikke måle performance ordentligt for en fysisk server, der kører flere virtuelle maskiner. Nu lover VMware, at benchmarks for virtuelle miljøer fremover bliver nemmere at udføre. Firmaet har netop frigivet software til måling af virtualiseringssoftwares performance.
Benchmark-systemet, kaldet VMmark, er opbygget af en række del-test, der dels bygger på eksisterende load-værktøjer og dels på benchmarktest fra standardiseringsorganisationen. VMmark måler, hvor godt virtualiseringssoftware performer med seks forskellige typiske workloads.

SPEC laver test
Dell er allerede begyndt at bruge VMmark til at måle, hvordan Dell PowerEdge-servere klarer håndteringen af virtuelle maskiner.
VMware har stillet VMmark til rådighed for standardiseringsorganisationen SPEC, der er ved at udarbejde en række åbne benchmarktest for virtualiseringssoftware.
VMware-konkurrenter som Microsoft og SWsoft er blandt de 13 medlemmer af SPEC's arbejdsgruppe for benchmarktest af virtualiseringssoftware.

OriginalModTime: 20-08-2007 13:52:55




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere