EMC sætter fart i backup af virtuelle maskiner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 1. juni 2007.


spar tid Redundante data gemmes ikke ved backup, hvilket reducerer backup-tid med op til 90 procent.

På EMCWorld i maj annoncerede EMC, at tidsforbruget til backup af virtuelle maskiner kan reduceres med op til 90 procent.
Det sker ved at anvende den såkaldte data deduplikerings-teknologi. EMC lover, at både tid og storageplads kan reduceres betragteligt ved backup af VMWares virtuelle maskiner.
Data deduplikering fungerer ved, at der ikke tages backup af redundante data. Hvis der eksempelvis findes en masse ens kopier af data, såkaldte datadubletter, vil der kun blive gemt en kopi i backuppen. Det reducerer mængden af data, der skal sendes via netværket til backup-laget og begrænser storageforbruget i backup-laget.

Skal anvendes i alle storage-lag
Det er den nye version 3.7 af produktet EMC Avamar, som nu kan anvendes sammen med VMware Consolidated Backup og sikre en reduceret backuptid. EMC-erhvervede data-deduplikeringsteknologien fra firmaet Avamar i november sidste år.
Ifølge stifteren af Avamar, Jedidiah Yueh, er integrationen med VMWare-teknologien kun første skridt i at få softwaren, der fjerner data-dobbeltgængere, integreret i alle lag af en storage-infrastruktur.
"Det er ved backup, at data-deduplikering finder sted, men det vil brede sig ud til andre lag af storage," siger Jedidiah Yueh, der nu er vice president for product management hos EMC.
Han kan dog ikke afsløre nogen tidsplan for udrulningen af teknologien i andre storageprodukter fra EMC.
Tidligere på året lancerede storageleverandøren NetApp sit data-deduplikeringssoftware A-SIS (Advanced Single Instance Software). NetApps software fjerner også data-dobbeltgængere i det primære storagelag.
"Vi vil også komme med løsninger til data-deduplikering til det primære storage-lag, men jeg kan ikke afsløre nogen tidsplan nu," siger Jedidiah Yueh.

Fil- og e-mail-systemer
Udover understøttelse af VMWare virtuelle maskiner, vil EMC Avamar også kunne anvendes i forbindelse EMC Celerra NAS (Network Attached Storage) system.
Filsystemer og e-mail-systemer indeholder mange kopier af iden-
tiske filer, og her kommer data de-duplikering til sin ret. Hvis der eksempelvis sendes en e-mail med en vedhæftet powerpoint rundt i et firma, vil den samme fil optage meget plads. Ved backup til EMC Celerra NAS ved hjælp af EMC Avamar vil den plads blive reduceret.
Ifølge Mark Sorenson, EMC's senior vice president for Information Management Software, vil data de-duplikering være med til at øge anvendelsen af diske som sekundært storagelag på bekostning af tape.
"Ved at reducere mængden af overførte og gemte backup-data ændres økonomien i disk kontra tape som backup-medie, hvilket giver virksomheder mulighed for at udnytte diske til en pris som er lig med eller mindre end tape," vurderer han.

OriginalModTime: 01-06-2007 11:17:33




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere