Hvornår kommer fremtiden?

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 5. januar 2007.


Undertiden får jeg det indtryk, at alverdens nye teknologier allerede har fundet deres plads i it-afdelingerne. Måske på grund af mit overdrevne forbrug af it-nyhedsmedier, som fokuserer på ting, der er på vej og sjældent tager udgangspunkt i nutiden. Men jeg bliver bragt ud af min vildfarelse, når jeg spørger til, hvordan det for eksempel går med en virksomheds SOA-planer og hvor mange webservices, der er ført ud i livet.
For det går rigtig langsomt vurderet efter den alen, som nyhedsstrømmen og pressemeddelelser opererer efter.
Og jeg har set det før. Teknologier, som blev spået et hurtigt gennembrud, kom til at vente i årtier - fladskærme for eksempel. Andre ting bragede igennem, næsten inden det var til at få øje på - flere internetteknologier for eksempel.
Men årsagerne til den forskellige teknologiske udbredelseshastighed er svær at spotte. Jeg gætter på, at det må være en blanding af timing, produktmodenhed, efterspørgsel og tilgængelighed.

En af de største lanceringer i den nære fremtid er Microsofts nye Windows-udgave Vista. Jeg vover pelsen og spår, at opgraderingstrangen ikke viser sig stor fra starten. Men Vistas lancering kan måske sætte skub i spekulationerne om hvilken vej, der skal vælges i virksomheden. Det kunne være en overvejelse om anvendelse af rene proprietære eller open ource-løsninger.

Som privatbruger tæller jeg alvorligt på fingrene for at finde ud af, om jeg virkelig har i sinde at benytte mig af tilbuddet om fri opdatering til Vista for en nylig indkøbt laptop. Er det mon det forudsigelige kompatibilitetsbøvl værd?
På samme måde tøver jeg, når jeg skal installere en ny Linux-distribution. For betyder det, at jeg atter skal bruge timer på at lede efter alfadrivere til mit ukurante netkort og tage til takke med en amputeret printdriver til min gamle Canon-printer? Min personlige trang til nye teknologier er for nedadgående.
Temaet for dette nummer af CTO er tendenser. Vi dækker dem på den praktiske facon. Du kan blandt andet læse om moderne systemudviklingsmetoder, konkret brug af webservices, erfaringsbaserede holdninger til SOA og lavpraktisk håndtering af e-mail-dataformater.
Har du lyst til at give dit besyv med, så send mig en mail eller deltag i debatten på min blog cw.dk/blog/kurt.
Godt Nytår.

OriginalModTime: 16-02-2007 13:25:50




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere