Børsklar Zepto sprænger rekord

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. november 2006.


Zepto har solgt aktier for 27 millioner kroner på halvanden dag. Dermed har firmaet ikke blot kvalificeret sig til optagelse på den alternative børs, First North, men er med til at sætte rekord.

- Jeg er en meget, meget glad mand i dag. Det er fantastisk.
Det siger Lasse Frost, der er administrerende direktør hos Zepto.
Firmaet åbnede mandag for salget af 937.000 aktier til en samlet værdi af 30 millioner kroner. Allerede halvandet døgn senere havde firmaet solgt aktier for 27 millioner kroner.
Dermed er grænsen for optagelse på teknik-børsen First North i den grad nået, fortæller Lasse Frost.
- Vi skulle sælge for ti millioner kroner for at gå på børsen. Det må man sige, vi har nået nu, siger Lasse Frost.
Dermed er firmaet faktisk med til at sætte ny rekord for tegning af aktier på teknikbørsen.
- Vores prospekter på 125 sider er først lige kommet fra trykkeriet, så dem er der ingen der har fået endnu. Og trods det, har vi alligevel solgt for 27 millioner kroner, siger Lasse Frost.
Det er ifølge direktøren en blandet skare af både professionelle og private investorer, som har købt aktierne. Blandt storaktionærerne er Karsten Ree fra den Blå Avis, som har købt mindst fem procent af aktierne i Zepto. Først senere vil firmaet oplyse de eksakte tal på stor­aktionærerne, fortæller Lasse Frost.
Firmaets fortegning til aktiesalget sluttede på 8,6 millioner kroner. Alligevel mener Lasse Frost ikke, at fortegningen har haft stor indflydelse på det hurtige salg.
- Selvfølgelig betyder det altid lidt, at folk kan se, at andre tror på det, vi laver. Men det her overgår alle forventninger, siger Lasse Frost.
Forudsætningen for udbuddet af aktierne er, at 312.500 nyudstedte aktier bliver solgt. Herefter begynder firmaet at sælge ud af 625.000 eksisterende aktier.
Efter aktieudbuddet vil 75 procent af de tilbageværende aktier stadig sidde på bestyrelsens eller medarbejdernes hænder.
Resten af de udbudte aktier er i salg til den 17. november. Bliver der udsolgt tidligere, kan tegningsperioden lukkes tidligere, og første handelsdag rykkes frem.

OriginalModTime: 09-11-2006 13:24:12




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere