kort nyt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 3. november 2006.


Gratis økonomisystem til mindre virksomheder
Microsoft tilbyder et gratis bogholderisystem til mindre virksomheder. Det er Office Accounting Express 2007, der kan downloades gratis fra www.ideawins.com. Express-versionen er en opdateret udgave af OfficeSmall Business Accounting 2006. Til næste år vil en mere featurerig version kunne købes via forhandlere.

Oracle tilbyder fuld support af Red Hat Linux
Oracle tilbyder nu fuld support af Red Hats Enterprise Linux. Derved rykker Oracle for fuld kraft ind på markedet for Linux-support.
Annonceringen af Linux-supporten afslutter måneders brancherygter om, at Oracle ville lancere sin egen Linux. Med supporttilbuddet går Oracle i direkte konkurrence med Red Hat, der baserer en stor del af sin indtjening på Linux-
support.

MySQL med automatisk databaseovervågning
Open source-databasen MySQL bliver nu udstyret med en overvågningsservice, der holder øje med performance-problemer, sikkerhedssårbarheder og potentielle systemnedbrud. Servicen, der har gået under kodenavnet Merlin, bliver tilgængelig via MySQL Enterprise abonnementservicen.

Gartner: 100 milliarder dollars spildes på netværk og service
De næste fem år vil der, ifølge Gartner, blive brugt 100 milliarder dollars for meget på netværk og tilhørende services. Det store pengespild kommer blandt andet fra 10 milliarder dollars, der vil blive brugt til at tilbyde Gigabit Ethernet til medarbejdernes arbejdsstationer.
I stedet for at investere i ekstra meget båndbredde i tilfælde af at netværksbehovet vokser dramatisk, bør it-chefer kun købe, hvad de ved, de får brug for de næste to år, mener Gartner.

WAN-optimeringsværktøjer er en god investering
IP-telefoner med store skærme er også spild af penge. Brug computeren og IP-telefoni-software i stedet for. Om 5-10 år vil skrivebordstelefonerne alligevel være forsvundet, mener Gartner.
Endelig kan virksomhederne spare penge ved at lade mere WAN-trafik gå via internettet i stedet for dedikerede MPLS-netværk. Der er alligevel ikke den store forskel i performance, mener Gartner.

IBM putter IP-telefoni i servere
IBM samarbejder med 3Com om at lægge IP-telefoni i IBM's i-servere. IP-telefoni bliver ofte installeret med dedikerede servere.
Ved at indbygge IP-telefoni i IBM-serverne, regner IBM med at ramme et behov hos de små og mellemstore virksomheder, der ønsker IP-telefoni, men ikke ønsker at holde styr på for mange servere.

OriginalModTime: 02-11-2006 14:07:09




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere