Fulde ordrebøger hos Mjølner Informatics

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. september 2006.


Mjølner Informatics vokser støt i takt med, at den digitale konvergensbølge skyller hen over it-branchen. Antallet af kunder, der har brug for spidskompetencer inden for avanceret softwareudvikling, vokser kraftigt.

Udviklingshuset Mjølner Informatics, som holder til i it-byen Katrinebjerg i Århus, er ombejlet. Antallet af kunder og henvendelser fra andre virksomheder, der vil samarbejde med specialisterne i blandt andet indlejret software, vokser støt.
- Vores ordrebøger for 2006 er fulde, og vi samarbejder tæt med en lang række virksomheder, der blandt andet har brug for vores hjælp til at udnytte fordelene ved den digitale konvergens, siger Jørgen Lindskov Knudsen, administrerende direktør for Mjølner Informatics.
Mjølner Informatics kom i 2001 ind på en tredjeplads i Computerworlds Top 100-undersøgelse, men har siden ikke været med, da selskabet ikke omsatte for de 20 millioner kroner årligt, som er minimumsgrænsen for at være med i undersøgelsen.
- Det gør vi i dag, siger en tydeligt tilfreds Jørgen Lindskov Knudsen, som afleverede et årsregnskab for 2005, hvor omsætningen var røget i vejret med 73,4 procent. Det er andet år i træk, at omsætningen stiger markant, og ifølge direktøren bliver væksten i år ligeledes høj.
Samarbejde om FBB-databasen
Selskabet har cirka 55 medarbejdere, der stort set alle enten har en ph.d. eller kandidatgrad inden for datalogi eller teknisk it. De udvikler alt fra små indlejrede soft­waresystemer til store, distribuerede, portalbaserede systemer.
- Vi hjælper blandt andet en mediekunde med at få hans produkter gjort tilgængelige for kunderne på mobiltelefonen. Et andet eksempel er vores samarbejde med Kulturarvsstyrelsen om "Fredede og Bevaringsværdige Bygninger", FBB-databasen, siger Jørgen Lindskov Knudsen.
FBB-databasen rummer blandt andet informationer om knap 375.000 bevaringsværdige danske huse og fotos af mere end 160.000 bygninger. Kortfunktionerne i webportalen er udviklet med GIS-kort fra Kort- og Matrikelstyrelsen.
Mjølner Informatics udspringer fra Datalogisk Institut ved Aarhus Universitet og var oprindeligt en del af et nordisk forskningsprojekt, men blev udskilt fra Datalogisk Institut som selvstændig virksomhed i 1988.
- Så jeg har været med længe, og det, der glæder mig ved den nuværende højkonjunktur sammenlignet med den første, er, at både branche og kunder er blevet langt mere professionelle, siger direktøren.
Mindre præget af panik
Derfor er han overbevist om, at den konsolidering, der følger i kølvandet på højkonjunkturen, bliver langt mindre præget af panik og tilfældigheder end i dotcom-dagene.
- Ingen vil i dag give uhyrlige summer for små kælderselskaber, der ikke har andet end en god idé og gåpåmod. Det skal ikke forstås negativt - vi har brug for underskoven - men tværtimod som et eksempel på, at branchen er blevet moden, mener han.
Revisions- og rådgivningsfirmaet PricewaterhouseCoopers har i en rapport slået fast, at konsolideringen i kølvandet på den nuværende og eskalerende it-højkonjunktur vil gøre softwareudviklere - som eksempelvis Mjølner Informatics - til meget interessante opkøbsemner.
Det har Jørgen Lindskov Knudsen ingen kommentarer til, men fortæller, at Mjølner Informatics allerede selv har været en aktiv del af konsolideringen, da det sidste år købte virksomheden Agens.
- Vi kunne se, at Agens lå inde med nogle spidskompetencer inden for audio og video, som vi ikke selv havde, og som vi vil få mere og mere brug for i mange af vores kommende udviklingsprojekter. Derfor slog vi til, da vi havde chancen, siger han.?

Boks:
Mjølner Informatics
Spørger man dataloger, hvem Mjølner er, så er der næsten garanti for svaret: "Det er dem, der stod bag programmeringssproget BETA". I begyndelsen arbejdede selskabet med objekt- og oversætterteknologier i BETA. Sproget var opfundet af blandt andre Kristen Nygaard, som var en af Mjølner Informatics' stiftere. Han bliver i dag betragtet som faderen til objektorienteret programmering. BETA blev kommercielt overhalet af C++ og Java, og allerede i 1992 skiftede Mjølner Informatics strategi og begyndte at udvikle skræddersyet software til virksomheder.

OriginalModTime: 04-10-2007 14:13:14




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere