Virgin Mobile fjerner dobbeltgænger-filer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 1. september 2006.


dubletter Ved hjælp af et intelligent ILM-værktøj, har den engelske afdeling af Virgin Mobile fået reduceret sit lagringsbehov betragteligt.

Alt for mange terabyte data på Virgin Mobiles interne netværk. Det var problemet for den engelske mobil-udbyders it-afdeling. En stor kapacitetsudvidelse af mobilselskabets servere var nødvendig, hvis ikke der blev gjort noget drastisk. Virgin Mobile henvendte sig derfor til det nystartede firma Njini, hvis software hjalp Virgin Mobile med at få ryddet op i sine data på sit netværk.
Især Njini-softwarens evne til at reducere antallet af dobbeltgængerfiler - kopier af de samme filer på netværket - gjorde en stor forskel for Virgin Mobile. Dubletterne blev fjernet, og fremover vil Njini-softwaren registrere, når to brugere forsøger at gemme den samme fil på netværket. Njini vil så sørge for, at der kun gemmes en fil.
- Virgin Mobile havde mange dublerede filer. De havde 10 terabytes ustrukturerede data, som for en stor del bestod af lyd- og video-filer, der blev gemt på virksomhedsnetværket, siger Phil Tee, medstifter af Njini.
Njini nævnes ofte i forbindelse med det fremkommende Intelligent Information Management (IIM)- og Information Classification and Management (ICM) -marked. Phil Tee ønsker dog at distancere Njini fra de øvrige aktører på det marked.
- Vi er hjernen i ILM. Vi adskiller os fra de fleste andre leverandører, idet vi ikke kun kritikløst opbygger indeks. Nogle produkter indekserer stort set alt, det er ikke en skalerbar tilgang, mener Phil Tee.
Ud fra filernes metadata og indhold opbygger IIM/ICM-værktøjerne indeks, der senere kan anvendes til at kategorisere bestemte typer af data. Kategoriseringen anvendes til at bestemme, hvor data skal lagres og hvilke sikkerheds- og adgangspolitikker, der skal gælde.
Njini lægger mere vægt på at definere politikker end at opbygge indeks af alt. Det kan være simple politikker, som at der ikke må lægges videofiler på en server til mere komplicerede politikker, som baserer sig på filernes metadata og indhold. Brugerne af Njinis software specificerer, hvilke nøgleord og egenskaber Njini skal kigge efter, når softwaren løber netværkets data igennem.
Njini-softwaren anvender filtypernes metadata til at foretage sin klassificering. Eksempelvis vil et Office-dokument rumme oplysninger, om det indeholder grafik eller billeder. Njini-softwaren vil tilknytte en bestemt forretningspolitik til den slags Office-dokumenter. Det kunne være regler om, at det kun er en bestemt afdeling, der har adgang til dokumentet, og at det kun må findes i et bestemt antal kopier. Njini-softwaren kan også bestemme, hvor data skal gemmes, i hvor lang tid, samt hvem der har adgang til filen.
Ifølge Phil Tee skal en organisation tænke sig godt om og lave et solidt stykke forarbejde, inden den kaster sig ud i en IIM-proces. Njini samarbejder med det engelske storage-konsulenthus Glasshouse om at rådgive kunder om IIM-projekter.
Virgin Mobile fik sin investering hjem i løbet af 90 dage. Først og fremmest ved at undgå investeringen i ekstra storage-udstyr.
Phil Tee ser en stor fremtid for
Njini:
- I 2010 vil 90 procent af alle data være ustrukturerede. Ethvert stort firma vil have brug for sådan nogen som os til at håndtere data, mener han.
Phil Tee er ikke bange for, at EMC eller andre storageleverandører vil stjæle markedet fra Njini.
- Det er klassificering der driver storage - ikke omvendt. Vi er et softwarefirma, mens de andre er storageleverandører, lyder det fra Phil Tee.
I december 2005 blev Njini tildelt den europæiske Information
Mana­­gement Award i kategorien Årets Produkt.

OriginalModTime: 14-09-2006 10:34:44




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere