Det var dengang ...

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. juni 2006.


Firmaer satser på Videotex, og fagforbundene Prosa og Samdata slås som hund og kat. Og så kan spørge sig selv, om der er sket så meget på 20 år: Millioninvesteringer til it i skoler, uden midler til drift og udviklingen af programmer. Tag med tilbage til forsommeren 1986.

Amter og kommuner har investeret omkring 300 millioner kroner i dataudstyr i skoler og gymnasier uden at afsætte midler til løbende drift og vedligeholdelse og til udvikling af programmer, der kan bruges i undervisningen.

Regnecentralen sender en ny model af skolernes mest solgte datamat, som nu hedder Piccoline II, på markedet. Der er flere forbedringer. Blandt andet er CPU-hastigheden sat op fra 6 til 8 MHZ.

KTAS køber en Tandem-mainframe, der skal fungere som central til det kommende Videotex-system. Tandem non stop 2-computeren blev valgt, fordi den kan udbygges i takt med, at antallet af kunder på Videotex-systemet vokser.

Prosa og Samdata har fået nye formænd, men ellers er alt ved det gamle: De nybagte formænd kan kun blive enige om en ting: De er uenige.

Industriminister Niels Vilhjelm (K) vil markedsføre Danmark ude i den store verden som et sted, hvor det er godt for amerikanske og japanske højteknologiske virksomheder at etablere sig.

Megabit-chippen er ikke længere fremtidsmusik. IBM's 3090'ere er udstyret med en 1Mb chip i arbejdslageret.
rost

OriginalModTime: 08-06-2006 14:36:51




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere