Værktøjer kategoriserer data

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. maj 2006.


Et af de første trin
i en ILM-proces er klassificering af data. De første værktøjer, der automatiserer dele af den proces,
er dukket op.
Et af formålene med ILM er at afstemme lagermediernes omkostninger med værdien af de data, man gemmer.
Vigtige og ofte brugte data skal lagres på medier, hvor adgangstiden er minimal, mens såkaldt døde data - data, der ikke anvendes mere - kan arkiveres eller måske helt slettes. Selve klassifikationen af data kan være omfattende at gå i gang med for en virksomhed.
- Klassifikation af informa­tion er en stor opgave. Det giver fordele, men det kræver en del arbejde, siger Claus Egge, der er europæisk storageana­lytiker hos IDC.

Med en forventet vækst i virksomhedernes data på over 50 procent de næste tre år, bliver den opgave ikke mindre. Det er således ikke overraskende, at der er dukket leverandører af dataklassifikationsværktøjer eller såkaldte Information Classification Management (ICM)-værktøjer op.
- Software, der kan anvendes til at klassificere data, er ved at blive udviklet. Det er software, som klassificerer information, når det dannes. Softwaren danner metadata om informationen, siger Claus Egge.
Det er en lille håndfuld små virksomheder som Trusted
Edge, Njini, StoredIQ og Index En­gines, der lover at au­tomatisere dele af klas­sifikationsarbejdet.
Nogle løsninger danner et fuldt tekstindeks på baggrund af indholdet af en fil. Andre ICM-løsninger kan søge filer igennem for bestemte ord eller sætninger og klassificere dem ud fra brugerbestemte regler. ICM-løsningerne bliver blandt andet brugt til at markere filer, der indeholder konfidentielle oplysninger.

Eksempelvis kan man anvende en ICM-løsning til at lokalisere alle dokumenter, der indeholder cpr-nummer eller kreditkortoplysninger og markere dem som fortrolige dokumenter. En virksomheds lagringspolitik kan så bestemme, at de fortrolige dokumenter skal opbevares på et sikkert lagringssted.
Produkterne har hidtil været rettet mod klassificering af filer, men i sidste måned annoncerede firmaet Scentric, at deres produkt Destiny vil kunne anvendes til at klassificere alle typer af data såsom filer, databaser og e-mails.

Boks:
Information Lifecycle Management
Information Lifecycle Management (ILM) bygger på den grundlæggende tankegang, at ikke alle data i virksomheden er lige vigtige. Med ILM klassificerer man data, så de bliver arkiveret i forskellige lagringssystemer. Efterhånden som data bliver ældre og dermed kommer længere ned i livscyklusen, arkiveres de på et billigere lagringssystem. Derfor vil en bruger, der ønsker at få fat i et arkiveret dokument opleve, at det tager længere at indlæse dokumentet, ellerat dokumentet i de mest ekstreme tilfælde skal hentes fra en båndbackup. Fordelen for virksomheden er, at man kan spare på investeringerne i lagringssystemer med høj ydelse.

OriginalModTime: 18-05-2006 14:17:01




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere