Als kalder Indien

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. april 2006.


I en global virksomhed som Danfoss sidder selv de nære kolleger på lokationer spredt i hele verden. Key Account Manager Lene Sørensen arbejder virtuelt tæt sammen med kolleger i Indien.

Hos Danfoss er den tid ovre, hvor man lige bankede på kollegaens dør, hvis man havde brug for at drøfte forskellige problemstillinger. Nu kan kollegerne sidde i Indien, USA eller Letland. Globaliseringen gør, at hver enkelt er ansat der, hvor det giver bedst mening udfra betragtninger om omkostninger, viden eller - i serviceorganisationer - tidszoner.
Den selv samme globale sammensmeltning præger key account manager Lene Sørensens hverdag. Hun har brug for at arbejde sammen med kolleger i Indien og Kina, og før foregik det meget uformelt med striber af e-mails og telefonsamtaler. Resultatet var ikke skidt. De løste opgaverne. Men metoden var uhensigtsmæssig. Derfor bidrog Danfoss' SmartWorker-kursus i Team Collaboration positivt til samarbejdet. Nu har gruppen en formel strategi for møderne på tværs af geografien.
- Alle møderne oprettes virtuelt i vores samarbejdsværktøj. Her ligger agendaer, mødereferater og de dokumenter, vi løbende arbejder på. Møderne foregår stadig over telefonen, men vi har alle samme skærmbillede foran os, forklarer Lene Sørensen.
Kurset lærte dem ikke kun it-værktøjet at kende, men lærte dem også processerne i et godt samarbejde.
Adfærdsændring
På samme måde lærte Lene Sørensen på et andet SmartWorker-kursus om, hvordan hun kunne forbedre sine personlige arbejdsprocesser med understøttelse af it. Resultatet har ikke kun betydet en ændring i brug af it, men en decideret adfærdsændring.
- Kommer der en person ind, der gerne vil i kontakt med mig, så havde jeg tidligere en tilbøjelighed til at svare med det samme. Men afbrydelsen betyder, at man bliver hevet ud af det, man er i gang med. Nu kan jeg finde på at sige til vedkommende, at det da godt kan være, at et svar haster i din verden, men i min gør det ikke, så det må vente, fortæller Lene Sørensen.
Ligeledes forlader Lene Sørensen hver dag kontoret med en tom indbakke. Alle mails er behandlet. Enten er det slettet, arkiveret, lagt ind i kalenderen eller oprettet som en opgave.
- At få renset indboksen svarer også til at få renset hovedet - indboksen er på mange måder blevet min forlængede hjerne, siger hun og konstaterer, at det giver mindre stress i hverdagen. ?

OriginalModTime: 26-04-2006 14:47:12




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

MAN Truck & Bus Danmark A/S

IT Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere