CIO Kloden rundt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. april 2006.


Amerikansk udvikler
satser på backshoring
Alt imens virksomheder over hele verden på livet løs outsourcer it-opgaver til især Indien, vælger den amerikanske softwareudvikler Kana at trække programmøropgaverne hjem til hovedkvarteret i Californien.
CEO Michael Fields, tidligere chef for Oracle USA, kalder i det amerikanske erhvervsmagasin Fortune sin handling for "backshoring". Han mener, at flere mindre virksomheder, der ikke har råd til at opbygge deciderede afdelinger i Indien, vil følge hans eksempel, når først de laver kalkuler over det tab af viden, de mister, når opgaverne løses af underleverandører.
- For os, der har designere og arkitekter siddende i Californien og programmører i Indien, har det faktisk betydet længere leveringstider og højere omkostninger, siger Michael Fields til Fortune.
Under alle omstændigheder er et nyt modeord opfundet: "backshoring".rost

Usikker fremtid for it-ledere
It-ledere, der udelukkende fokuserer på at formindske omkostninger og skabe effektiviseringer, risikerer at gøre sig selv arbejdsløse, viser to nye rapporter ifølge Computerworld US. I stedet bør it-ledere skabe værdi ved at generere bedre bundlinje.
- Hvis du er 50 år gammel og forestiller dig, at du skal arbejde yderligere 15 år med reducering af it-omkostningerne, ville jeg være bekymret, siger Rob Austin, der er professor på Harvard Business School.
Ifølge et studie fra Mercer Delta Executive Learning Center, er nutidens ledere - ikke kun CIO'er - opvokset i et marked, der belønnede lavere omkostninger. Og nu, hvor der efterhånden er meget lidt tilbage at skære i, har de problemer med at skabe værdi, lyder det i undersøgelsen.
rost

Vækst i
softwareinvesteringer
De globale udgifter til it vil vokse med 6,3 procent i 2006, hvilket er er en smule mindre end sidste års vækst på 6,9 procent. It-investeringerne foretages især i ny software, mens udviklingen i fjor blev næret af hardwareinvesteringer.
I 2005 voksede investeringerne i hardware med ni procent, hvilket ifølge Stephen Minton, vice president hos IDC Worldwide IT markets research group, er den største vækst siden 2000.
rost

Glem ikke 1980'erne
Den australske udgave af Computerworld har bedt et udpluk af it-ledere om at udnævne informationsteknologiens guldalder. På de øverste pladser optrådte året 2006 og årene umiddelbart før dotcom-boblens sprang med et brag. Mere overraskende er det måske, at en stor del af de adspurgte faktisk nævnte midt 80'erne, da faxen herskede, DOS pc'er snurrede alle vegne og vigtige systemer var kodet i Cobol og låst væk i store mainframes i hellige glasrum. Man bliver helt sentimental. rost

"Forretnologi"
- Næsten alle forbedringer af virksomhedsprocesser i 2006 er designet til at udnytte teknologiske muligheder. Når en virksomhed anskaffer nye teknologier, er de nødt til at ændre processerne for at udnytte de nye teknologier bedst muligt.

Paul Groce fra rekrutteringsfirmaet Christian & Timbers om behovet for CIO'er med skarp sans for forretningsprocesser.

OriginalModTime: 26-04-2006 14:33:23




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere