Overblik - nu otte gange om året

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. april 2006.


Hvis man sammenligner it-branchen med himlen, vil det være en hvælving fyldt med små teknologiske åbenbaringer, der med stor iver og selvtillid blinker og signalerer, at lige netop de kan øge medarbejdertilfredsheden, forbedre kundeservicen, skabe hurtigere time to market eller blot øge bundlinjen. Ofte vil superlativerne ingen ende tage, og udviklingen går som bekendt så stærkt, at det sommetider kan det være svært at følge med, når begreber som SOA, ITIL, High Performance Workplace, Business Service- og Service Level Management kæmper om en pladsen øverst på it-lederens dagsorden.
CIOs fornemste opgave er at gøre dig klogere og sikre overblikket. Fra og med denne udgave udkommer CIO hele otte gange om året. Vores helt klare formål og ambition er nemlig at se på tendenserne i spændings­feltet mellem teknologi og forretningsstrategier. I dette konstant omskiftelige felt graver vi dybt med den journalistiske spade og går tæt på det, der virker og fungerer samt spotter de hule åbenbaringer uden indhold og effekt. Vi taler med eksperter, parter og ikke mindst med virksomheder om deres erfaringer.
Nærværende magasin er det første, hvor magasinerne eGov og CIO, der henvender sig til it-beslutningstagere i henholdsvis den offentlige og den private sektor, er smeltet sammen til et. Foreningen er sket i erkendelse af, at problemstillingerne langt hen ad vejen er de samme, om man sidder i en central it-funktion i stat, amt eller kommune, eller på CIO-posten i en privat virksomhed. Begge steder skal de rette valg træffes.
Nuvel. Det offentlige Danmark har særlige udfordringer at tackle. ESDH og GIS, som vi omtaler i dette nummer, er blot to begreber, der i særlig grad knytter sig til Digital Forvaltning. Derfor byder CIO i hvert nummer på en fyldig dækning af det offentlige it-danmark under fanen eGov.
Et emne, der rammer begge verdener, er virtualisering, der for få år siden var en af de mange åbenbaringer på it-himlen. Men - som vi fortæller i CIO Brændpunkt - knækkede mange halsen på virtualiserings­projekter. Det lød ellers så godt. Udnyt, at en masse servere ikke bliver brugt fuldt ud, få løst det hastigt voksende storagebehov og spar penge. Konsekvensen blev i stedet, at virtualiseringssystemerne blev så centrale brikker i datalagringen, at et nedbrud satte virksomheden i stå. Virtualiseringsmaskinen var jo den eneste enhed, der "vidste", hvor den havde gemt data.
Efterhånden har virtualisering fundet sine ben at stå på. Gumlink og Neurosearch deler ud af deres erfaringer her. Læs ligeledes om, hvordan virtualisering er gået fra at være en simpel teknologi til at være et middel til skabelse af eksempelvis multileverandørfordele.
CIO byder, blandt meget andet, også på historier om mobilt og trådløst it, om bedre udnyttelse af eksisterende it-udstyr og udfordringen med at skabe en forandringsparat organisation, der kan håndtere en uvis fremtid i kølvandet på strukturreformen.

God læselyst
Anders Rostgard
Redaktør, CIO

OriginalModTime: 26-04-2006 14:32:08




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere