Markedet for fjernbackup vokser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. april 2006.


Der spås om tocifrede vækstrater på markedet for fjernbackup.

Frem for selv at investere i backup-udstyr, etablere backup-procedurer, tage backup og huske at lægge backup-tapes i brandsikre rum, kan virksomheder i dag få taget automatisk backup via internettet.
Udbyderne af fjernbackup lover virksomhederne, at backup fremover bliver enklere. Det løfte har fået et antal virksomheder til at lægge deres backup i hænderne på andre firmaer. Uni2 er et af hostingfirmaerne, der for nylig har lanceret en fjernbackupservice, Uni2 Remote Backup.
- Vi forventer stor vækst på markedet. Kunderne kan koncentrere sig om deres egentlige forretning og outtaske andre aktiviteter som backup til os, siger administrerende direktør for Uni2, Daniel C. Elfort.
Uni2's forventninger bakkes op af tal fra IDC, der spår om to-cifrede vækstrater for fjernbackup-markedet i Danmark i de kommende år.
- Online-backup er en god ide, som især kan hjælpe de mindre virksomheder, siger den europæiske programchef for storage-området hos IDC, Claus Egge. Uni2's fjernbackupstrategi er da også især rettet mod de mindre virksomheder.
- Vi fokuserer på SMV-markedet (små og mellemstore virksomheder, red.), siger Daniel C. Elfort.
Uni2's løsning baserer sig på IBM's Tivoli Storage Manager (TSM). Uni2 installerer en TSM-klient på kundens servere og konfigurerer den automatiske backup.
- Når TSM-klienten er installeret ude hos kunden, tester vi backup og restore. Vi laver en total backup én gang, og derefter laver vi en inkrementel backup en gang i døgnet, oplyser Daniel C. Elfort.
Kunderne betaler for den plads, som de anvender på Uni2's storageservere. Det opgøres en gang om måneden og man betaler kr. 15 per gigabyte.
En af virksomhederne, der har valgt at anvende Uni2's fjernbackup, er SPAMfighter. Her melder medstifter Henrik Sørensen om en bedre nattesøvn og mere tid til at koncentrere sig om SPAMfighters kerneforretning.
- Jeg sover roligere om natten nu. Med Uni2-aftalen slipper vi for selv at tage backup og bekymre os om, hvorvidt vi nu har husket at skifte bånd og så videre, siger Henrik Sørensen, der ser UNI2-aftalen som led i SPAMfighters strategi om så vidt muligt at outtaske al teknik som ikke er en del af SPAMfighters kerneforretning.
Henrik Sørensen var i sin tid med til at stifte Jubii, og der har han set en del ting, som kan gå galt, når man selv skal stå for backup
- Min erfaring fra 10 år i Jubii siger mig, at man ikke selv kan sikre sig 100 procent. Der er en del ting, der kan gå galt. Den ansvarlige for backuptapes er måske på ferie eller er blevet syg, og så får man ikke lige lagt båndene i den brandsikre boks, siger Henrik Sørensen.
Selvom fjernbackup tilsyneladende kan give en roligere nattesøvn, er der dog stadig ting som virksomhederne skal være opmærksomme på.
- Meget ansvar ligger hos kunden. Det er stadig kunden, der skal specificere, hvad der tages backup af, siger Claus Egge.
Han suppleres af statsautoriseret revisor Dorthe Tolborg, der anbefaler virksomhederne, som overvejer fjernbackup, til at se sig for.
- Man skal sikre sig, at tingene er i orden, når man vælger fjernbackup. Eksempelvis skal der være sikkerhedsmekanismer i forbindelse med transmission af data. Der skal være en stor tillid til firmaet, der står for fjernbackuppen, anbefaler Dorthe Tolborg.

Boks:
Det danske marked for fjernbackup
Så meget vurderer IDC, at fjernbackup vokser i Danmark

År Mio. kr. Vækst i procent
2005: 69
2006: 79 14,5
2007: 95 20,6
2008: 117 22,4
2009: 141 20,4
2010: 166 17,9

Kilde: IDC, 2006

Billedtekst:
God Nattesøvn Efter at Spamfighter er gået over til fjernbackup,sover medstifter Henrik Sørensen godt om natten.
Foto: Torben Klint

Boks:
Vi har talt med:­
Jørgen Eriksen, it-chef, Hvidovre Kommune.
Dorthe Tolborg, statsautoriseret revisor
og afgående bestyrelsesformand
for Dansk IT-Sikkerhedsforum.
Morten Petersen, senior teknologikonsulent, EMC.
Claus Egge, europæisk programdirektør, IDC.
Martin Buchhorn Beurling, salgschef Asensus.
Henrik Sørensen, medstifter af Spamfighter.
Per Andersen, adminstrerende direktør, IDC.
Daniel C. Elfort, administrerende direktør Uni2.
Anne Sode Jensen, Uni2's Product
Management.

OriginalModTime: 27-04-2006 13:03:29




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere