Aggressive chauffører og miljøet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. april 2006.


Computerworld præsenterer en række af landets
nye it-virksomheder. Det er trods alt dem,
samfundet skal leve af fremover.
FleetWise afslører, hvis lastbilchaufføren er en fartdjævel og skal have en opsang. Hensynsfulde ­speederfødder giver nemlig større trafiksikkerhed, bedre miljø og er godt for en virksomheds image.

Thomas B. Thygesen har udviklet et program til lastbiler og busser, der afslører en chaufførs måde at køre på.
Med sin virksomhed FleetWise har han løst opgaver for store virksomheder som Arla Foods og Post Danmark og har flere vognmænd som kunder.
FleetWise-produkterne, der består af både hardware og software, kobles til bilerne styresystemer og læser de data, der kommer ud af de bremsetryk og accelerationer, chaufføren foretager. Med andre ord: Hvor aggressivt eller hensynsfuldt chaufføren betjener køretøjet.
- Kan man se, at en chauffør har voldsomme accelerationer og kraftige nedbremsninger, er der noget at arbejde med. Så taler vi med ham om, hvordan han kan ændre sin kørestil. Det sparer brændstof og giver øget trafiksikkerhed. Med de brændstofpriser, vi har i dag, er en besparelse på fem eller ti procent nok værd at tage med, mener Thomas B. Thygesen.
Opdragelsen af de aggressive chauffører er først og fremmest en pædagogisk opgave, forklarer han.
- Vi motiverer dem til at læge stilen om. For virksomhederne handler det, ud over at spare brændstof, også om de miljømæssige gevinster med reduceret CO2-udslip. Det viser både samfundssind og er godt for virksomhedens image. For eksempel bruger Arla brudet som en del af sin branding. Arla gør meget for at forhindre ulykker og skåne miljøet, siger Thomas B. Thygesen.

Hans unge virksomhed holder til på IT-Universitetet i København. Lige nu står han i de samme rekrutteringsproblemer som flere af hans meget større kolleger i it-erhvervet: Han kan ikke skaffe folk. Han har brug for en it-ingeniør og en programmør, men kan ikke tilbyde lønninger i samme størrelser, som de store virksomheder.
- Det vil sige, det kan jeg godt, men så ved jeg også, vi lukker inden for et år, siger han, og ærgrer sig over, at det er så svært, at få nogen til at tage en chance og hoppe med på vognen.
Selv er Thomas B. Thygesen 39 år. Han har 12 års erfaring som ansat og derefter fem år som iværksætter. Han har arbejdet sig op fra uddannelse som lastbilmekaniker og ingeniør til lederstillinger inden for bilindustrien i Europa.
Han er glad for sin tilværelse som selvstændig og vil ikke bytte for fast hyre og faste arbejdstider.
- Selvfølgelig kan det i perioder være fristende med god løn og fed firmabil, når man har prøvet det. Men der er bare langt flere udfordringer og muligheder i iværksætteriet. Det motiverer at have hele ansvaret for resultaterne. Også selvom det kan være besværligt at håndtere alle opgaver selv, og skifte fra detaljeniveau til overblik flere gange dagligt.

Boks:
OM fLEETwISE
Firmanavn:
FleetWise Technology ApS
Stifter:
Thomas Broksø Thygesen
Start: 1. november 2005
Kapital: Egne penge og
venture

Billedtekst:
- Der er penge at spare for virksomhederne, hvis de aggressive chauffører lægger kørestilen om, siger Thomas B. Thygensen, manden bag FleetWise, der optimerer kørsel.

OriginalModTime: 06-04-2006 15:26:32




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere