Studier og trafikspil

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. marts 2006.


velkommen til fremtiden
Computerworld præsenterer en række af landets nye it-virksomheder. Det er trods alt dem, samfundet skal leve af fremover.Kristoffer Drachmann har udviklet et online- trafikspil til folke­skolerne. Han stifter sin virksomhed i løbet af året, men den skal kunne køre ved siden af hans studier.

Folkeskoleelever har forbedret chancerne for at komme sikkert igennem morgentrafikken med HA-studerende Kristoffer Drachmanns Trafikspil.dk.
For et års tid siden blev han af Helsinge Skole spurgt, om han kunne udvikle et trafikspil, der kunne øge trafiksikkerheden for eleverne. I samarbejde med skolen, Helsinge Kommune og politiet fremstillede Kristoffer Drachmann et internetbaseret trafikspil med trafikopgaver med billeder fra skolens eget lokalmiljø, og efter sommerferien sidste år var de første elever klar til at prøve kræfter med spillet.
Spillet præsenterer en række trafiksituationer fra vejene omkring Helsinge Skole, og eleverne skal svare på, hvordan de mener, man sikrest skal forholde sig i den konkrete situation. Opgaverne er ledsaget af billeder og tekst og er bygget op omkring en historie, der handler om at få den lokale politibetjent, Poul Erik, sikkert igennem Helsinge.
- Konceptet er udviklet sådan, at andre skoler uden det store forarbejde kan bruge spillet, siger Kristoffer Drachmann. Han forestiller sig, at andre skoler vil købe spillet og selv lægge situationer og billeder fra de pågældende nærmiljøer ind via en redigeringsside på nettet.

Kristoffer Drachmann læser HA i kommunikation på andet år på Handelshøjskolen i København, CBS. Han vil etablere en egentlig virksomhed med Trafikspil som kerneprodukt i løbet af i år. Men driften af virksomheden skal kunne foregå sideløbende med hans studier, understreger han.
- Jeg ser nu ikke den manglende formelle etablering af virksomhed som en hindring for mit arbejde. Det har det i hvert fald ikke været indtil nu. Men virksomheden må ikke udvikle sig mere end, at den kan drives sideløbende med studierne, siger han.
Ambitionen er at kunne udvikle to-tre spil om måneden, afhængigt af skolernes bidrag. Han har en version 2 klar efter sommerferien.

Billedtekst:
Virksomheden skal ikke udvikles mere, end at jeg samtidig kan passe mine studier, siger Kristoffer Drachmann.

Boks:
Om Trafikspil.dk
Navn: Trafikspil.dk - måske
Stifter: Kristoffer Drachmann
Start: Formelt ikke etableret, men har udviklet siden efterår 2004.

OriginalModTime: 30-03-2006 14:38:03




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere